Σεμινάριο κρητικών χορών το Σάββατο και την Κυριακή 10 & 11 Μαΐου στη Λήμνο

kritikos xoros

Το Λύκειο των Ελληνίδων υποδέχεται στην Λήμνο τον Γιάννη Μεγαλακάκη στα πλαίσια μιας  παγκόσμιας περιοδείας  και διοργανώνει σεμινάριο κρητικών χορών το Σάββατο και την Κυριακή 10 & 11 Μαΐου, με στόχο τη μεταφορά και τη διάδοση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Κρήτης.

Οι αδελφοί Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης πραγματοποιούν σεμινάρια κρητικών χορών συνεργαζόμενοι με πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς με τους οποίους έχουν κοινούς στόχους και οράματα προκειμένου να προάγουν και να αναδείξουν την τέχνη του κρητικού χορού. Η μεθοδολογία τους έχει στόχο την ουσιαστική προσέγγιση της έννοιας της παράδοσης σε πολλές πτυχές της.  Στον χορό πρώτα από όλα, την φιλοσοφία του κρητικού χορού, την μουσική, τον στίχο, τους καλλιτέχνες, την ιστορία και πολλά άλλα.

Ήδη από το 1994 στο χώρο της διδασκαλίας, οι αδερφοί Μεγαλακάκη ιδρύουν το 1997 την “Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών” με παγκόσμια δράση,  συμμετέχουν   στην τελετή έναρξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στο Καλλιμάρμαρο στάδιο στην Αθήνα και χορεύουν στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στο Ολυμπιακό  Στάδιο. Η δράση τους απλώνεται σε συναυλίες, παραστάσεις και φεστιβάλ μέχρι που το 2006 ιδρύουν στην Αθήνα το Κέντρο Έρευνας και Διδασκαλίας Κρητικού Χορού. Εμπνέουν τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή για το στήσιμο της σκηνής του χορού στην ταινία EL GRECO, διδάσκουν χορούς στους πρωταγωνιστές της σειράς ‘Το νησί’ ενώ το 2010 ο Γιάννης Μεγαλακάκης κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ”Χορογράφοντας” το οποίο περιέχει σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. Η βαθύτερη προσφορά τους βρίσκεται στο ερευνητικό τους έργο αφού πραγματοποιούν επιτόπιες καταγραφές και έρευνες στα χωριά της Κρήτης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών (από 13 χρονών και πάνω),  αρχάριους ή προχωρημένους αλλά και σε χοροδιδασκάλους με γνώσεις και εξειδίκευση σε οποιοδήποτε είδος χορού.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 6977155172.

 

Το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο