Ρομά – “Τζιχαντιστές παίρνουν” τα κεφάλια μεταναστών (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

metanastes-roma-ruro

Ξενόφερτες ομάδες Ρομά, έχουν εγκατασταθεί εδώ και πολύ στις εισόδους ου Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια και στον Καταυλισμό Μεταναστών του Δήμου Λέσβου στον Καρά – Τεπέ, στήνοντας χρυσοφόρες επιχειρήσεις, από την εκμετάλλευση των μεταναστών.

Οι αδίστακτοι αυτοί υπάνθρωποι, αλιεύουν έξω από τα Κέντρα Υποδοχής τους νεόφερτους κυρίως μετανάστες και τους αλλάζουν τα δολάρια που φέρνουν από τις χώρες τους σε ευρώ,  σε τιμές μαύρης αγοράς και πολλές φορές σε τιμές “αποκεφαλισμού”.

Συνήθως τους δίνουν για 100 δολάρια 60 – 70 ευρώ, ενώ αν το θύμα τους είναι λίγο ευάλωτο, του δίνουν  μόνο 50 ευρώ.

Στην ουσία λειτουργούν σαν Τζιχαντιστές, “παίρνοντας” τα κεφάλια των δύστυχων αυτών ανθρώπων.

Το θέμα το γνωρίζει πάρα πολύ καλά η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, η οποία κατά καιρούς έχει προβεί σε συλλήψεις των αδίστακτων αυτών εκμεταλλευτών.

Δυστυχώς όμως οι Ρομά δεν πτοούνται από τις διώξεις αυτές, αφού οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και οι ποινές που θα τους επιβληθούν, όποτε και αν καταδικαστούν, θα ωχριούν μπροστά στα ημερήσια κέρδη που αποκομίζουν, από τις παράνομες αυτές δραστηριότητές τους.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, τα κέρδη που απορρέουν σε καθημερινή βάση, ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι εκτός της εκμετάλλευσης που διαπράττουν εις βάρος των μεταναστών, για να μπορεί κάποιος να εκτελεί συναλλαγματικές δραστηριότητες, θα πρέπει να διαθέτει και τις ανάλογες άδειες, από τις αρμόδιες υπηρεσίες και από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Αυτονόητο είναι ότι, παρέμβαση πρέπει να κάνει και το ΣΔΟΕ, όπως και η Εφορία Μυτιλήνης, αφού τα λεφτά που κερδίζονται είναι “μαύρα¨και φυσικά δεν δηλώνονται πουθενά.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

20 Άποψη για τα “Ρομά – “Τζιχαντιστές παίρνουν” τα κεφάλια μεταναστών (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)”

  1. […] το θέμα αυτό είχαμε ασχοληθεί ξανά πριν λίγο καιρό – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ – και περιμέναμε να δούμε τις αρχές ασφαλείας να βάζουν […]

Αφήστε ένα σχόλιο