Πυρκαγιά από κεραυνό απείλησε με καταστροφή το δάσος της Αχλαδερής (ΒΙΝΤΕΟ)

fotia-axladeri

Τέσσερις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στη Λέσβο κατά τη διάρκεια καταιγίδας που έπληξε κατά τόπους το νησί.

Η μία ξέσπασε στην περιοχή Μυχού, όπου έπεσε ένας κεραυνός και σβήστηκε αμέσως μετά από επέμβαση των κατοίκων του χωριού.

Οι τρεις άλλες εκδηλώθηκαν στο  δάσος της Αχλαδερής, πάλι από κεραυνό που χτύπησε σε τρία σημεία στην περιοχή Βούβαρης γύρω στις 17.00 το απόγευμα.

Αμέσως κινητοποιήθηκε όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Λέσβο.

Στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς ρίχτηκαν αμέσως τα δύο Πετζετέλ που εδρεύουν στη Μυτιλήνη καθώς επίσης ένα ελικόπτερο που ήρθε από τη Χίο και δύο Καναντέρ.

Σημαντικότατη ήταν επίσης και η συνδρομή του στρατού και των εθελοντών

Ευτυχώς ο καιρός ήταν σύμμαχος με τις δυνάμεις κατάσβεσης αφού οι άνεμοι που έπνεαν το πρωί στη Λέσβο είχαν κοπάσει.

Έτσι λίγο πριν νυχτώσει η φωτιά τέθηκε τελικά υπό πλήρη έλεγχο με τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν στο σημείο της πυρκαγιά για να αποτρέψουν πιθανή αναζωπύρωση.

Οι πρόχειρες εκτιμήσεις μιλάνε για την καταστροφή 15 περίπου στρεμμάτων πευκοδάσους.

elikoptero-axladeri

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης το ελικόπτερο που επιχειρούσε ρίψεις νερού κάποια στιγμή “εξαφανίστηκε” από τον ουρανό.

Υπήρξε αρχικά μία ανησυχία που όμως εξηγήθηκε αμέσως όταν διαπιστώθηκε ότι για κάποιο λόγο το ελικόπτερο είχε προσγειωθεί λίγα μέτρα πιο πέρα από την πυρκαγιά σε ένα ξέφωτο χωράφι όπου μετά από λίγη ώρα απογειώθηκε ξανά συνεχίζοντας το έργο του.

Στο αποκλειστικό βίντεο που σας παραθέτουμε θα δείτε το ελικόπτερο το οποίο είναι καθηλωμένο στο έδαφος και μετά από λίγα λεπτά σηκώνεται.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο