Πρόταση της “Συνύπαρξης” προς το Υπουργείο… “Οι πενθήμερες να έρχονται στα νησιά του Αιγαίου”

penthimeres-sto-aigaio

Μία δίκαιη πρόταση κάνει η “Συνύπαρξη” προς τον Υπουργό Παιδείας, για τις πενθήμερες εκδρομές των σχολείων…

Διαβάστε τι αναφέρειστην επιστολή της προς το Υπουργείο:

 

ΠΕΝΘΗΜΕΡΕΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ

Προς τον Υπουργό Παιδείας

Αθήνα

Κοινοποίηση :

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,
  • Βουλευτές Βορείου Αιγαίου
  • Δημάρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου
  • Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου
  • Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου
  • ΕΛΜΕ Λέσβου

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε όλους είναι γνωστό το φαινόμενο της εκδήλωσης μαζικών προσφυγικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως βέβαια και η αλληλεγγύη που εκφράζεται παντοιοτρόπως απ’ την πλειοψηφία των νησιωτών.  Ιδιαίτερα εδώ στην Λέσβο η κοινωνία γνωρίζει ότι μαθητές και μαθήτριες έχουν ενεργοποιηθεί σε ανακουφιστικές προς τους πρόσφυγες δράσεις με διάφορους τρόπους, όπως συλλογή και διάθεση ρουχισμού και άλλων εφοδίων, συμμετοχή στην  προετοιμασία και διανομή φαγητού στις λεγόμενες «κοινωνικές κουζίνες» στην καθαριότητα ακτών κ.α. Πράγματι είμαστε περήφανοι  γι αυτό.

Παράλληλα είναι γεγονός και διαφαίνεται  ότι ο τουρισμός των νησιών μας υφίσταται ή θα υποστεί στην ερχόμενη τουριστική σεζόν, σημαντικό πλήγμα, όχι βέβαια απ τους ίδιους τους πρόσφυγες, αλλά απ’ την υπερβολή αρνητικών εικόνων των ΜΜΕ.  Προτείνουμε  λοιπόν να συστήσετε –  να ενθαρρύνετε τα σχολεία όλης της χώρας, φέτος την άνοιξη να επιλέξουν ως προορισμό των 5νθήμερων εκδρομών τους τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Έτσι νομίζουμε ότι θα βοηθηθούν οι τοπικές οικονομίες, δίνοντας ταυτόχρονα στους εκδρομείς μαθητές άλλων περιοχών της Ελλάδας, την ευκαιρία να γνωρίσουν  τα πανέμορφα νησιά μας και το προσφυγικό ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις, ακόμη  και να σταθούν αλληλέγγυοι προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας με όποιον τρόπο επιθυμούν. Έχουμε ακόμη την γνώμη ότι κατά την  παραμονή τους στα νησιά που σήμερα υποδέχονται πρόσφυγες – μετανάστες θα αποκτήσουν  δική τους αντίληψη, ώστε να μην πέφτουν θύματα της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας που σκόπιμα καλλιεργείται από ορισμένους και εμπλέκει και μαθητές.

Εμείς σαν τοπική κοινωνική οργάνωση, είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες μαθητών, να συντονίσουμε ζητήματα που ενδεχομένως προκύψουν  στην διοργάνωση των εκδρομών τους, και , γιατί όχι, να συνδράμουμε στις ξεναγήσεις τους  στην εν γένει φιλοξενία και  ευχάριστη παραμονή τους εδώ.

Με τιμή

Απ το Δ.Σ. της «Συνύπαρξης»

Ο πρόεδρος                   Η γεν.  γραμματέας

Στρατής  Πόθας             Νέλλυ Χατζιδάκη

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο