ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ.
|
Εργαζόμενες, άνεργες , φτωχές αγρότισσες , αυτοαπασχολούμενες, νέες μητέρες, φοιτήτριες ,μετανάστριες .
Όλες στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Παλλεσβιακου Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Σαπφούς στις 10.00 η ώρα το πρωί
Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να δώσει μια ηχηρή απάντηση στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η Ε.Ε., η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα .Με πυξίδα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, να σμίξουμε τις φωνές μας και τη δύναμη μας. Να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε από τους εργοδότες και το κράτος. Ότι κατακτήσαμε ,το κατακτήσαμε με τους σκληρούς αγώνες του εργατικού , λαϊκού κινήματος. Γι αυτό και δεν παζαρεύουμε κανένα δικαίωμα και κατάκτηση στα τραπέζια των κοινωνικών διαλογών . Δεν τα ξεπουλάμε για την αποπληρωμή του χρέους , που δεν είναι δικό μας , αλλά των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους τους. Εμείς δεν βάζουμε ενέχυρο τις ζωές των παιδιών μας για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις τους. Τα παιδιά μας δεν θα γίνουν κιμάς στις ιμπεριαλιστικές μηχανές του πολέμου που σκορπούν το θάνατο και τη δυστυχία στους λαούς της γης.
Κρατώντας άσβεστες στη μνήμη μας τις Πρωτομαγιές που βάφτηκαν με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών από όλο τον κόσμο, στην πάλη για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας
- Συντονίζουμε τον αγώνα μας μαζί με την εργατική τάξη του νησιού μας, τους φτωχούς αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες και τη νεολαία μέχρι την ανατροπή των δυναστών μας , μέχρι να ανοίξει ο δρόμος για βαθύτερες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές.
- Τιμάμε τις υφάντρες του εργοστασίου του Ρετσίνα στον Πειραιά που νίκησαν το φόβο τους και κατέβηκαν σε μεγαλειώδη απεργία το 1892, ζητώντας τα αυτονόητα.
- Την καπνεργάτρια Μαρία Χουσιάδου που δολοφονήθηκε στην απεργία των καπνεργατών της Καβάλας το 1924.
- Τη Βασιλική Γεωργαντζέλη, μάνα και έγκυο στο τρίτο της παιδί που δολοφονήθηκε στην απεργία των καπνεργατών του Αγρίνιου το 1926.
- Την Αναστασία Καρανικόλα που δολοφονήθηκε τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη.
- Τη 17χρονη Παναγιώτα Σταθοπούλου και τη 19χρονη Κούλα Λίλλη που έπεσαν νεκρές από τα κατοχικά τανκ στην οδό Πανεπιστημίου το 1943.
ΟΛΕΣ ΣΤΗ Ν ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ 10.00 Η ΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ. .
.