Πρεμιέρα των φεστιβαλικών προβολών του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Aegean Docs»

kalogirou-Aegean-Docs

Με την προβολή των ταινιών «Τέσσερα χρόνια νύχτα» και «Μη διακόπτετε το μάθημα», έγινε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η πρεμιέρα των μεταφεστιβαλικών προβολών του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Aegean Docs».

Μετά το πέρας των προβολών, βραβεύτηκαν από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου οι εθελοντές και οι εθελόντριες του Φεστιβάλ, στους οποίους απένειμε τιμητικά διπλώματα και προσέφερε τα DVD 20 σπουδαίων ταινιών ντοκιμαντέρ, σε μια συμβολική ανταπόδοση των υπηρεσιών τους για το Φεστιβάλ.

Η Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ένα πολιτιστικό γεγονός αυτής της εμβέλειας να βασίζεται στο πνεύμα του εθελοντισμού και σημείωσε πως το Φεστιβάλ δε θα είχε ούτε το μέγεθος ούτε την επιτυχία που είχε χωρίς τους εθελοντές. Επίσης είπε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αυτονόητα θα το στηρίξει, αλλά και θα το αναπτύξει, διαμορφώνοντας με πρωτοβουλίες νέους στόχους και περιεχόμενο.

Τις προσεχείς εβδομάδες πρόκειται να ακολουθήσει σειρά προβολών τόσο στη Λέσβο, όσο και στα νησιά της Χίου και της Σάμου. Οι μεταφεστιβαλικές προβολές διοργανώνονται με απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πέλαγος Πολιτισμού», που υλοποιείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο