Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Κωνσταντίνου Πολυζώνη

protomi-papazoni-1

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής  του ήρωα Αντισυνταγματάρχη Πεζικού Κωνσταντίνου Πολυζώνη, που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη  την 1ην Ιανουαρίου 1890 και έπεσε ηρωικώς μαχόμενος  στην περιοχή Κάτω Παναγιά Άρτας  στις 27/6/1944 ,  πραγματοποιήθηκαν στη Μυτιλήνη,  από τη Στρατιωτική  Διοίκηση της  98 ΑΔΤΕ .

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Μυτιλήνης κ.κ.  Ιακώβου,  παρουσία  των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού στο χώρο   Στρατιωτικού Πρατηρίου,  παραβρέθηκαν  και συγγενείς του  αείμνηστου Αντισυνταγματάρχη, αλλά και προσκεκλημένοι πολίτες.

protomi-papazoni-2

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ  ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΚΩΝ/ΤΙΝΟΥ ΠΟΛΥΖΩΝΗ

Ο  Κων/τίνος Πολυζώνης  γεννήθηκε στη Μυτιλήνη  της 1η Ιανουαρίου  του 1890.

Στις  13/1/1914 σε ηλικία  24 ετών κατατάχθηκε στο Στρατό και συμμετείχε στην Ιστορική πορεία της Μεραρχίας  Αρχιπελάγους και τους αγώνες της.

Την εποχή εκείνη διεξαγόταν ο  Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος.  Στις  10/5/1918 προάγεται στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και μονιμοποιείται.

Ένα χρόνο αργότερα το 1919 προάγεται στο βαθμό του Υπολοχαγού και παίρνει μέρος στη Μικρασιατική εκστρατεία. Ακολούθησε τη   Νικηφόρα πορεία του Ελληνικού Στρατού .  Στο Τσεσμέ  κατόρθωσε  να διασώσει το λόχο του.

Αργότερα πήρε μέρος στον  Ελληνο-Ιταλικό  πόλεμο και μετά το Αλβανικό έπος προσχώρησε  στις Εθνικές Ανταρτικές Ομάδες  αφού προηγουμένως  απέτυχε κάθε προσπάθεια του  να φύγει στη Μέση Ανατολή για να  συνεχίσει τον αγώνα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο