Που είναι τα πλοία κύριε Βαρβιτσιώτη; Πάλι μέσω Τουρκίας θα κάνουμε Χριστούγεννα;

nisos-mikonos

Για την ακτοπλοϊκή γραμμή Μυτιλήνη – Καβάλα που εκτελείται από την ΗSW εξακολουθεί να μην ανακοινώνεται το πρόγραμμα των δρομολογίων για το επόμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προγραμματίσουν τις μετακινήσεις τους από και προς την Βόρειο Ελλάδα οι κάτοικοι της Λέσβου και Λήμνου, οι φοιτητές που θέλουν να πάνε στον τόπο τους για τις ημέρες των εορτών και οι επισκέπτες. Σχετικά με την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, ο Γιάννης Ζερδελής έκανε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες έχω προσπαθήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο αλλά ανεπιτυχώς να έρθω σε επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για να του ζητήσω να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει και εμπίπτει στην αποκλειστική του δικαιοδοσία.

Δυστυχώς, φαίνεται πως δεν αρκούν οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης που έχουν απαξιώσει τον τόπο μας και έχουν μετατρέψει τους νησιώτες σε πολίτες τέταρτης κατηγορίας (το δεύτερης το έχουμε ξεπεράσει αλίμονο προ πολλού!). Στο σκηνικό της εγκατάλειψης προστίθεται η πλήρης ολιγωρία και αδιαφορία του κ. Βαρβιτσιώτη να εξασφαλίσει έστω και τα στοιχειώδη. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι όσο περισσότερο μένουν γαντζωμένοι στις κυβερνητικές καρέκλες, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μόνο μεγαλύτερα δεινά επιφυλάσσουν για τον τόπο μας. Ελπίζω και εύχομαι να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και πολύ σύντομα η χώρα μας να γυρίσει σελίδα.»

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτη

Θέμα: Καθυστέρηση στην ανακοίνωση δρομολογίων

Κύριε υπουργέ,

Μετά τις άκαρπες προσπάθειες να επικοινωνήσω μαζί σας τηλεφωνικά, θα ήθελα να σας ενημερώσω με την παρούσα για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών του ΒΑ Αιγαίου με τη βόρεια Ελλάδα.

Για την ακτοπλοϊκή γραμμή Μυτιλήνη – Καβάλα που εκτελείται από την ΗSW δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πρόγραμμα των δρομολογίων για το χρονικό διάστημα μετά την 24/12/2014, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προγραμματίσουν τις μετακινήσεις τους από και προς την Βόρειο Ελλάδα οι κάτοικοι της Λέσβου και Λήμνου, οι φοιτητές που θέλουν να πάνε στον τόπο τους για τις ημέρες των εορτών και οι επισκέπτες.

Παρακαλώ θερμώς για τις δικές σας ενέργειες, ώστε άμεσα να επιλυθεί το πρόβλημα που θα έχει επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Ζερδελής

Βουλευτής ν. Λέσβου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο