“ΠΟΤΑΜΙ” Επίσκεψη των υποψηφίων Βουλευτών του στο Επιμελητήριο Λέσβου

potamii theodorakis

Οι Υποψήφιοι Βουλευτές  Καθηγητής Σωτήρης Χτούρης και Άννα Κοκινέλλη  από το κόμμα «Το Ποτάμι» επισκέφτηκαν την Τρίτη 20.01.2015 το Επιμελητήριο Λέσβου με στόχο να καταγράψουν τα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα των επιχειρήσεων της Λέσβου.  Συνομίλησαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ευάγγελο Μυρσινιά, τον Α΄Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Τατάκη και τον Ταμεία Νικόλαο Αθανάση. Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου παρουσίασαν αναλυτικό Υπόμνημα  της Νησιωτικότητας,  τα  φορολογικά θέματα και κυρίως τον κίνδυνο αύξησης  ΦΠΑ, τα θέματα και το κόστος μεταφορών, καθώς και τα ασφαλιστικά θέματα που έχουν προκύψει  με τον ΟΑΕΕ.

Ο Καθηγητής Σωτήρης Χτούρης παρουσίασε  πρόταση  που θα κατατεθεί στο Ποτάμι  για τα θέματα της Νησιωτικότητας και τα οποία θα είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος των  υποψηφίων το επόμενο διάστημα. Προτάθηκε, επίσης, να δημιουργηθεί ένα Δίκτυο των Νησιωτών Πολιτικών και Επιστημόνων που θα ενώσει τις δυνάμεις μας στην υποστήριξη ενός ειδικού Αναπτυξιακού Καθεστώτος για τις Νησιωτικές Περιφέρειες. Τα νησιά Λέσβος και Λήμνος το χρειάζονται για να αναπτυχθούν, χωρίς να καταστρέψουν το φυσικό τους περιβάλλον και την κοινωνική τους συνοχή. Σε αυτό το σημείο, ο Πρόεδρος κ. Μυρσινιάς προσέθεσε ότι το Δίκτυο πρέπει να συνεργαστεί στενά με την Ένωση των Νησιωτικών  Επιμελητηρίων. Δόθηκε η  αμοιβαία υπόσχεση η ιδέα αυτή να ενεργοποιηθεί αμέσως μετά τις εκλογές.

Η υποψήφια Άννα Κοκκινέλλη κατέγραψε τα άμεσα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικροί επιχειρηματίες και τόνισε ότι έχει ίδια γνώμη και εμπειρία για αυτά.

Ο Καθηγητής Σωτήρης Χτούρης πρότεινε, επίσης, να ενεργοποιηθούν οι δομές τεχνολογικής καινοτομίας στη Λέσβο και Λήμνο με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων. Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου δέχτηκαν με ενθουσιασμό την ιδέα δημιουργίας Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τεχνολογικούς φορείς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα  συνεργασίας κα ελπίδας για το μέλλον των νησιών μας.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο