Πολυχνίτος – Τρία χρόνια οι κάτοικοί του λένε το νερό – νεράκι…

polixnitos-idrefsi

Δημοτική παράταξη “ο Άλλος Δρόμος”

Τοπική γραμματεία Πολυχνίτου

Ως  Πολιχνιάτες εδώ και μια τριετία περίπου βιώνουμε μια απαράδεκτη κατάσταση όσον αφορά στην ύδρευση του χωριού μας. Ειδικότερα, πέρυσι το καλοκαίρι η κατάσταση έγινε τραγελαφική καθώς η παροχή νερού γινόταν με το ‘δελτίο’, μέρα παρά μέρα  και ο κόσμος αναγκαζόταν ή να μεταφέρει νερό με τα βυτία (όσοι είχαν αυτή τη δυνατότητα) ή  να τρέχει στις ντουζιέρες των παραλιών μας για να κάνουν ένα ντους μετά το θαλασσινό μπάνιο τους.

Η κατάσταση αυτή η οποία συνεχίζεται και σήμερα δεν οφείλεται σε τόσο μεγάλο βαθμό σε ελλειμματικούς υδάτινους πόρους (γεωτρήσεις, πηγές κ.α.) αλλά στην αδιαφορία των Δημοτικών Αρχών διαχρονικά καθώς οι πολλές βλάβες και η σχεδόν ανύπαρκτη συντήρηση του δικτύου έχουν ως αποτέλεσμα ένα μόνο μικρό τμήμα όγκου του νερού να φτάνει στην κεντρική δεξαμενή. Επισημαίνουμε ότι οι  προσπάθειες των δύο (2) υδραυλικών της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου  είναι αξιοθαύμαστες και τους αξίζει ένα ευχαριστώ.    

Η  νέα Δημοτική αρχή λοιπόν, αντί να παρέμβει ώστε να αποκαταστήσει τη λειτουργικότητα  του δικτύου προχώρησε στην υπερβολική κατά 160 % αύξηση των τιμολογίων ύδρευσης χωρίς καν να γίνει καν μια υποτυπώδης διαβούλευση με το τοπικό συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Πολιχνίτου. Δεν τέθηκε καν στο τοπικό συμβούλιο τέτοιο θέμα, δεν πάρθηκε ποτέ  απόφαση αύξησης των τιμολογίων ύδρευσης και τέλος ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου (εκλεγμένος με την παράταξη της δημοτικής αρχής) αν και κλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με δικαίωμα ψήφου, δεν παρέστη καν.

Καταγγέλλουμε την μονομερή αυτή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα επιφέρει  ένα πρόσθετο οικονομικό βάρος στους δημότες του Πολιχνίτου.

Επιφυλασσόμεθα  να καταφύγουμε στις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να καταπέσει αυτή η αυθαίρετη απόφαση.

 

Δημοτική παράταξη ‘Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ’

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο