Πλήγμα για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους ο καταρροϊκός πυρετός…

provata

Τα κρούσματα  καταρροϊκού πυρετού που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα σε κτηνοτροφικές μονάδες και εξαπλώνονται με γοργούς ρυθμούς σε όλο το νησί, αποτελούν ένα ακόμα πλήγμα για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους μας αφού θα επιφέρει επιπτώσεις στη μείωση του ζωικού κεφαλαίου, ( ήδη έχουν αρχίσει να πεθαίνουν και να σφάζονται από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες πρόβατα που έχουν τη νόσο ), της κτηνοτροφικής παραγωγής και κατά συνέπεια στο εισόδημα των κτηνοτρόφων. Φυσικά τα νέα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού δεν αποτελούν ένα τυχαίο γεγονός, δεν έπεσαν ξαφνικά από τον ουρανό, αλλά εντάσσονται σε ένα οργανωμένο σχέδιο κυβέρνησης Ε.Ε. να ξεκληρίσουν την μικρομεσαία αγροτιά για να συγκεντρώσουν γη και παραγωγή σε λίγα χέρια. Αφού εδώ και χρόνια που υπάρχει το πρόβλημα στο νησί δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για την πρόληψη, καταστολή και αντιμετώπιση της ασθένειας.

Η Π. Α. ΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού μας , να μην συμβιβαστούν με την πολιτική που μας ξεκληρίζει και μας διώχνει από τα χωράφια μας. Τους καλεί να αγωνιστούν και οργανωμένα να παλέψουν διεκδικώντας:

–    Την άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων για όλα τα νεκρά ζώα , για όλα τα ζώα που θανατώνονται από την κτηνιατρική υπηρεσία , αλλά και για το σύνολο της χαμένης παραγωγής που θα προέλθει εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού.

–       Την άμεση στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας με κτηνιάτρους και βοηθητικό προσωπικό έτσι ώστε να ελεγχθούν όλες οι κτηνοτροφικές μονάδες.   ( είτε εκτρέφουν αιγοπρόβατα είτε βοοειδή ).

–      Να ψεκαστούν με ευθύνη του δήμου και της περιφέρειας, ποτάμια, έλη και λιμνάζοντα νερά.

–       Να χορηγηθούν δωρεάν φάρμακα σε όλους τους κτηνοτρόφους ώστε να ψεκάσουν κοπάδια και στάνες.

–       Να επιδοτηθούν οι ζωοτροφές για όσο διάστημα υπάρχει η καραντίνα.

–       ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώνει το σύνολο της ζημιάς.

 

Τοπική Γραμματεία Π. Α. ΣΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο