«Πετάξτε μαζί μας!» Εκδηλώσεις για παιδιά με θέμα τα θαλασσοπούλια στην Πλατεία Σαπφούς

paidikes-ekdiloseis-sapfous

Περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Αυγούστου η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στην Πλατεία Σαπφούς από τις 20:00 –έως τις 22:30, με την υποστήριξη του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Λεσβιακό Καλοκαίρι».

 Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωριμία με τα θαλασσοπούλια του B.Αιγαίου και τα προστατευόμενα είδη (Θαλασσοκόρακας, Αιγαιόγλαρος, Αρτέμης, Μύχος), αλλά και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, τους βιότοπους και την ορνιθοπανίδα της Λέσβου, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 300 είδη πουλιών. Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν και θα φτιάξουν κατασκευές με θέμα τα πουλιά με τη βοήθεια φοιτητών- εθελοντών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στα εργαστήρια περιλαμβάνεται και η κατασκευή ταΐστρας με ανακυκλωμένα υλικά, η δημιουργία αποικιών από θαλασσοπούλια και η τοποθέτηση των πουλιών στους βιοτόπους τους στον χάρτη της Λέσβου!

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο ενημερωτικό περίπτερο της Ορνιθολογικής, το οποίο λειτουργεί στην Πλατεία Σαπφούς από τον Ιούλιο. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς μπορούν να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό για τα πουλιά και για τις δράσεις της Ορνιθολογικής, να γίνουν μέλη και να υποστηρίξουν το έργο της, αλλά και να ενημερωθούν για τις επόμενες εκδηλώσεις στο νησί.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Η λειτουργία του περιπτέρου παρατείνεται μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Σπύρος Ψύχας, Υπεύθυνος Εκδηλώσεων, τηλ.: 6974 510976, email: spsychas@ornithologiki.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο