Περιοδείες της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στη Λέσβο τη Λαμπροβδομάδα…

tsirigoti-korakas

Την Τρίτη 22 Απριλίου 2014 περιόδευσαν στη Γέρα ο Στρατής Κόρακας, υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και η Νίκη Τσιριγώτη, υποψήφια δήμαρχος Λέσβου μαζί με κλιμάκιο στελεχών της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Την Τετάρτη 23 Απριλίου κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τους Στρατή Κόρακα, Νίκη Τσιριγώτη και Βάσω Βουγέλλη-Αντώνα (υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Λέσβου-Λήμνου-Αγ. Ευστρατίου) περιόδευσε στην Αγιάσο, ενώ την Πέμπτη 24 Απριλίου η Νίκη Τσιριγώτη και η Βάσω Βουγέλλη-Αντώνα περιόδευσαν στο χωριό Κάτω Τρίτος.

Στις ομιλίες και στις συνομιλίες τους με τους κατοίκους οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν ότι το κριτήριο με βάση το οποίο πρέπει ο λαός της Λέσβου να αποφασίσει για την ψήφο του πρέπει να είναι ενιαίο και για τις τρεις επερχόμενες εκλογές (δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές).

Κι αυτό γιατί ίδια είναι η πηγή και η αιτία της εξαθλίωσης που αντιμετωπίζουν οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι γυναίκες σήμερα, ίδια είναι η πηγή των γενικών και των τοπικών προβλημάτων με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι σαν νησιώτες: είναι η ΕΕ και η πολιτική της, η πολιτική που θέλει να ξεπεράσει την καπιταλιστική κρίση συντρίβοντας τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα υπέρ των μονοπωλίων.

Υποστήριξαν ότι καθένας που θέλει να αντισταθεί σε αυτή τη θύελλα πρέπει να ενισχύσει το στρατόπεδο των ταξικών δυνάμεων που εκφράζονται με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις τοπικές εκλογές και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Γιατί είναι τα ψηφοδέλτια των δυνάμεων που χρόνια τώρα παλεύουν με συνέπεια για την αποδέσμευση από την ΕΕ, μάχονται στους καθημερινούς αγώνες για τα άμεσα λαϊκά προβλήματα και αντιμάχονται αταλάντευτα τις πολιτικές του κεφαλαίου.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν ότι λύση και διέξοδο δεν δίνουν τα άλλα ψηφοδέλτια, όσα κι αν τάζουν, όσες «αντιμνημονιακές» κορώνες κι αν υιοθετούν, όσο καμουφλάζ ανεξάρτητου κι αν χρησιμοποιήσουν.

Ο λαός θα τρομάξει τους αληθινούς αίτιους της εξαθλίωσης και των δεινών του μόνο δώσει την ψήφο του στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ, τα μόνα ψηφοδέλτια που είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των πολυεθνικών και ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ από τις λαϊκές ανάγκες και τα ταξικά συμφέροντα των εργατών και των συμμάχων τους.

Οι υποψήφιοι κάλεσαν τους κατοίκους να γυρίσουν τις πλάτες στις προεκλογικές κοκορομαχίες που στήνονται και θα στηθούν και να μαυρίσουν τους επίδοξους σωτήρες, είτε εκπροσωπούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, είτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που παζαρεύουν κάτω από το τραπέζι με τους εκπροσώπους των καπιταλιστών τους όρους της συνέχισης της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο