Περίεργο δημοσίευμα της Telegraph αναστατώνει τις Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας

metanastes-27515

Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Telegraph, η οποία επικαλείται καταγγελία φοιτητή από τη Μυτιλήνη με την επωνυμία Ανδρέας Καρασαρανίδης αναφέρει ότι Σύροι πρόσφυγες έρχονται καθημερινά από την Τουρκία χρησιμοποιώντας τα τουριστικά πλοιάρια της γραμμής.

Το LesvosNews.gr επικοινώνησε με τον κεντρικό πράκτορα της TORYOL στη Μυτιλήνη Τάκη Παντελόπουλο ο οποίος με κατηγορηματικότητα μας δήλωσε:

“Όλα είναι κατευθυνόμενα… Δεν έχει περάσει ούτε κουνούπι από απέναντι χωρίς να έχει τα σχετικά έγγραφα… Φυσικά στις λίστες των επιβατών μας από την Τουρκία δεν έχει περάσεις ούτε ένας Σύρος αφού απαιτείται βίζα από το Ελληνικό προξενείο η οποία όμως δεν δίνεται… Πως λοιπόν καταγγέλουν ότι στα πλοία της γραμμής έρχονται εκατοντάδες;  Ψευδέστατο !!!”

Να σημειώσουμε ότι το περιστατικό έχει καταγγελθεί στην αστυνομία και διερευνάται αν το ονοματεπώνυμο που αναφέρεται στο ρεπορτάζ είναι υπαρκτό πρόσωπο για να εντοπιστεί και να διερευνηθεί αν όντως έστειλε αυτά τα στοιχεία και πως τα στοιχειοθετεί.

Δείτε τι αναφέρει στο άρθρο της η Telegraph:

“Κάτοικοι νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο καταγγέλλουν ότι τουρκικά τουριστικά πλοία μεταφέρουν ανενόχλητα Σύρους πρόσφυγες σαν επιβάτες στα κανονικά τους δρομολόγια, χωρίς οι ελληνικές αρχές να είναι σε θέση να αντιδράσουν.

Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Telegraph, σε ρεπορτάζ από τη Μυτιλήνη, τονίζοντας ότι οι Τούρκοι συνοριοφύλακες επιτρέπουν στους Σύρους πρόσφυγες την επιβίβαση σε τουριστικά φέρι, με προορισμό την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, κατά εκατοντάδες φτάνουν οι Σύροι, με την ασφάλεια, την άνεση και για λίγες τουρκικές λίρες που τους παρέχει μια ακτοπλοϊκή γραμμή, χωρίς πλέον την ανάγκη να χρησιμοποιούν δουλεμπόρους και ακατάλληλα σκάφη.

Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη μαρτυρία Έλληνα φοιτητή από την Αθήνα, ο οποίος ταξιδέψε πρόσφατα από την Τουρκία προς το λιμάνι της Μυτιλήνης, αναφέρει ότι είχε μείνει έκπληκτος από τον αριθμό των προσφύγων από τη Συρία, που ταξίδευαν μαζί του ως συνεπιβάτες.

«Από τα 250 άτομα, μόνο 40 ήταν Έλληνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντρέας Καρασαρανίδης και πρόσθεσε ότι «οι υπόλοιποι ήταν από τη Συρία, και δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για το ό,τι πήγαιναν στην Ελλάδα».

«Τραβούσαν φωτογραφίες από το κινητό τους, προφανώς ανακουφισμένοι που ήταν ασφαλείς. Η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή πόρτα. Το λιμάνι είναι πλημμυρισμένο με Σύρους» περιγράφει ο Έλληνας φοιτητής στον Telegraph.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Περίεργο δημοσίευμα της Telegraph αναστατώνει τις Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας”

Αφήστε ένα σχόλιο