ΠΕΚ: “Έξω οι ιδιώτες από την υγεία…”

nosokomeio mytilinis

Τα τελευταία χρόνια προχωρά γοργά η ιδιωτικοποίηση τομέων της Υγείας πανελλαδικά, συνεπώς και στο χώρο του νοσοκομείου του νησιού μας καθώς και στα Κέντρα Υγείας.

Έτσι πέρα από την ιδιωτικοποίηση τομέων όπως π.χ. η τεχνική υπηρεσία, οι ιδιώτες βάζουν χέρι, σε άργαστη συνεργασία με τις Διευθύνσεις των νοσοκομείων και της 2ης Υγειονομικής Υπηρεσίας, στοτομέα της καθαριότητας. Δείγματα όμως έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα και στον χώρο των αποκλειστικών νοσοκόμων.

Η διοίκηση του νοσοκομείου μας αντί να έχει τον προσανατολισμό της στη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με αποκλειστική και πλήρη απασχόλησηδίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες, να διαχειρίζονταιτομείς που αφορούν παροχές υγείας μετακυλώντας έτσι τις δαπάνες στις τσέπες των οικογενειών των νοσηλευόμενων και επιπλέον το έργο της καθαριότητας στα Κέντρα Υγείας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δέχεται περαιτέρω επίθεση το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών, να υποβαθμίζεται η ποιότητα παροχής υπηρεσίων με στόχο τη κερδοφορία των επιχειρήσεων. Βέβαια η αυξημένη κερδοφορία επιτυγχάνεται και με το ξεζούμισμα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές αφού και μισθούς πείνας παίρνουν και βιώνουν την εκμετάλλευση στο μεγαλείο της.   

Καταγγέλλουμε την  ιδιωτικοποίηση τομέων του νοσοκομείου, που οδηγούν σε παραπέρα εμπορευματοποίησηυποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται από αυτό.

 

Καλούμε τους συναδέλφους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους του νησιού μας να παλέψουν στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για:

 

  1. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
  2. Αποκλειστικά δωρεάν και δημόσιο σύστημα Υγείας Πρόνοιας κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  3. Καμιά απόλυση εργαζόμενου στο χώρο της Υγείας 
  4. Όχι στην πολυδιάσπαση των εργαζομένωνΝα  ανήκουν όλοι σε ένα ενιαίο σωματείοάσχετα με τη σχέση εργασίας και τον κλάδο.

 

Η απάντηση και η πάλη πρέπει να είναι ενιαία,

ενάντια στον κοινό εχθρό και στη συντονισμένη επίθεση που εξαπολύει στα λαϊκά στρώματα

και την εργατική τάξη.

 

 

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο