Παραχώρηση του κτιρίου του παλιού Λιμεναρχείου ζητά ο Δήμος Λέσβου (ΒΙΝΤΕΟ)

taxi-limenarxeio-1

Με αφορμή δημοσίευμα της 25ης Μαρτίου 2015 στην εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου» σχετικά με την κατάσταση του κτιρίου του Παλαιού Λιμεναρχείου, στην Πλατεία Σαπφούς,  δίνεται στη δημοσιότητα η από 16 Μαρτίου 2015, επιστολή του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, με αποδέκτη τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Δημήτρη Κλούρα, με θέμα την παραχώρηση του εν λόγω ιστορικού κτιρίου, στο Δήμο Λέσβου, ώστε να διεκδικηθεί η ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης για την αναπαλαίωσή του και τη λειτουργία του ως Λαογραφικού Μουσείου και Πολιτιστικού Κέντρου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ LESVOSNEWS.GR

Είναι τόση η εμπάθεια του Σπύρου Γαληνού προς το LesvosNews.gr, σε σημείο να μην έχει τα κότσια να αναφέρει, ότι το θέμα της κατάστασης του κτηρίου του παλιού Λιμεναρχείου, το έχουμε αναδείξει πολλάκις εμείς.

Δυστυχώς ο Σπύρος Γαληνός θα αρκείται να κάνει τον Δήμαρχο…

Το έχουμε ξαναπεί…

Είναι άλλο να κάνεις το Δήμαρχο και άλλο να είσαι Δήμαρχος…

Για να είσαι Δήμαρχος πρέπει να έχεις και το ανάλογο ανάστημα…

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ μας για το θέμα αυτό.

taxi-limenarxeio-2

Θέμα: Παραχώρηση κτιρίου παλιού Λιμεναρχείου επί της πλατείας Σαπφούς στη Μυτιλήνη

“Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με το θέμα της παραχώρησης του κτιρίου του παλιού Λιμεναρχείου, που βρίσκεται επί της πλατείας Σαπφούς, στην πόλη της Μυτιλήνης.

Το συγκεκριμένο ιστορικό κτίριο έχει υποστεί τεράστιες φθορές από την πάροδο του χρόνου και συνεχίζει να καταστρέφεται, διότι βρίσκεται εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα χωρίς να έχει γίνει καμία επισκευή. Οι καταστροφές αυτές, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους διερχόμενους πολίτες και επισκέπτες, καθώς έχουν αναφερθεί πτώσεις υλικών από το κτίριο, χωρίς ευτυχώς μέχρι σήμερα να έχουμε κάποιο ατύχημα. Η επικινδυνότητα πολλαπλασιάζεται, αφού το κτίριο βρίσκεται στο πλέον κεντρικό σημείο της πόλης, από όπου διέρχονται καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Δήμος Λέσβου, δεν έχει καμία αρμοδιότητα παρέμβασης στο κτίριο διότι ανήκει εξ ολοκλήρου στην περιουσία του κράτους. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα το κτίριο να συνεχίζει να φθείρεται με κίνδυνο ολοκληρωτικής κατάρρευσης, ενώ παράλληλα παραμένει εξ ολοκλήρου ανεκμετάλλευτο.

Για να αποφευχθούν τα παραπάνω, υπάρχει η βούληση, να διεκδικηθεί η ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης για την αναπαλαίωσή του και τη λειτουργία του ως Λαογραφικού Μουσείου και Πολιτιστικού Κέντρου. Κάτι τέτοιο όμως, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, διότι το κτίριο δεν ανήκει στο Δήμο Λέσβου. Γι’ αυτό το λόγω παρακαλώ θερμά για τις δικές σας ενέργειες ώστε να παραχωρηθεί το κτίριο του παλιού λιμεναρχείου στο Δήμο Λέσβου με απώτερο σκοπό την εκταμίευση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την συνολική αναπαλαίωσή του.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω επικοινωνία και διευκρίνιση.”

Με εκτίμηση,  Σπύρος Γαληνός  – Δήμαρχος Λέσβου 

                                                              

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο