Παρέμβαση του Χ. Αθανασίου για να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι για τον καταρροϊκό

provata

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη για την γενικότερη στήριξη των κτηνοτρόφων της Λέσβου από τις επιπτώσεις της νόσου του καταρροϊκού πυρετού στα κοπάδια του νησιού, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η βούληση σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ «για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου από επιβολή κτηνιατρικών μέτρων», της κάλυψης του κόστους για την αγορά εντομοαπωθητικών φαρμάκων για την καταπολέμηση των κουνουπιών που είναι οι φορείς μετάδοσης της νόσου του καταρροϊκού πυρετού.

Συγκεκριμένα οι κτηνοτρόφοι στις εκτροφές των οποίων διαπιστώθηκε μετά από αιμοληψία, ότι έχουν προσβληθεί από τη νόσο, θα μπορούν να καλύπτουν το κόστος αγοράς των εγκεκριμένων και οριζομένων από την παραπάνω Κοινή Υπουργική Απόφαση εντομοαποθητικών σκευασμάτων μετά από χρηματοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Λεπτομέρειες του τρόπου καταβολής της ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους, καθώς και τα δικαιολογητικά που θα απαιτούνται να προσκομίσουν οι ίδιοι στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα δοθούν με εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάθε ζωονόσο δικαιολογούνται συγκεκριμένες επιλέξιμες δαπάνες για την αντιμετώπισή της. Έτσι από το αρμόδιο Υπουργείο εξετάζεται κάθε δυνατότητα για την ανακούφιση των πληγέντων κτηνοτρόφων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο