Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το θέμα του 9χρονου μαθητή που “κρέμασαν” στη μπασκέτα

plagia-kremasan-mathiti

Άμεση προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να διερευνηθεί αν πράγματι ομάδα 12χρονων δεν άφηναν τον 9χρονο να κατέβει από μπασκέτα – Το πρωτοφανές επεισόδιο σχολικής βίας έχει προκαλέσει συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε σήμερα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου την διενέργεια άμεσης  προκαταρκτικής έρευνας, αναφορικά με το πρωτοφανές επεισόδιο σχολικής βίας σε Δημοτικό της Λέσβου με πρωταγωνιστή τον 9χρόνο ανήλικο Ταξιάρχη.

Ένα αγοράκι, ορφανό από πάτερα, έζησε τη φρίκη του bullying, όταν δυο μεγαλύτεροι συμμαθητές του το άφησαν να κρέμεται στην μπασκέτα στο προαυλίου του σχολείου τους με αποτέλεσμα να πέσει και να υποστεί κάταγμα στα χέρια του.

Τα παιδιά είχαν πάρει εντολή από το γυμναστή να σηκώσουν το συμμαθητή τους, προκειμένου να κατεβάσει μια μπάλα που είχε σφηνωθεί στην μπασκέτα, σύμφωνα με τη μητέρα του 9χρόνου Ταξιάρχη, Μαρία Χιωτέλλη, η οποία έχει ακόμα τρία παιδιά.

Όμως, ο γυμναστής  έφυγε και τα άλλα  παιδιά τα οποία ήταν μεγαλύτερης ηλικίας, άφησαν κρεμασμένο τον Ταξιάρχη, ο οποίος φοβισμένος φώναζε και εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν μέχρι που έπεσε με δύναμη στο έδαφος. Τελικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα.

Όπως είπε ο διοικητής του Βοστάνειου νοσοκομείου  Μυτιλήνης  Βασίλης Μουζάλας, την περασμένη Πέμπτη «μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο μας και ο γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία, αφού έκανε όλες τις απεικονιστικές εξετάσεις, διαπίστωσε ότι είχε κατάγματα και στα δυο χέρια. Όπως μας είπαν ήταν δυο ”νταήδες” στο σχολείο. Κρίμα».

Τώρα, η κυρία Κουτζαμάνη παρήγγειλε άμεσα την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και ζήτησε να διερευνηθεί πλήρως εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις.

Πάντως,  η μητέρα του 9χρόνου έχει δηλώσει ότι θα υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά.

protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο