Παρέμβαση Οικολογικού Άνεμου στη Λήμνο – Δραστηριότητες Υποψήφιου Περιφερειάρχη Βασίλη Μπάλλα

oikologoi-limnos

Αντιπροσωπεία του Οικολογικού Ανέμου με συμμετοχή του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Βασίλη Μπάλλα, του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Μιχάλη Μπάκα και μελών του Οικολογικού Ανέμου περπάτησαν στους δρόμους της Μύρινας και συζήτησαν με τον κόσμο. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Λήμνου κο Χατζηδιαμαντή που διαπίστωσαν κοινές αντιλήψεις στα περισσότερα θέματα. Συγκεκριμένα ο Βασίλης Μπάλλας έθιξε τα παρακάτω ζητήματα.

Ακτοπλοϊκό : Δεν φαίνεται ευνοϊκό το περιβάλλον με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακτοπλοϊκών εταιρειών που ενδιαφέρεται κυρίως για την ιδιωτική κερδοφορία του και όχι τις ανάγκες των νησιωτών. Ευθύνη ακέραια για αυτή την άσχημη κατάσταση φέρει η πολιτική ηγεσία που δεν προτείνει λύσεις αλλά κοιτάζει να εξυπηρετεί συμφέροντα.

Υγεία :  Η κυβέρνηση έχει διαλύσει το σύστημα υγείας με θύμα αυτής της πολιτικής και το νοσοκομείο Λήμνου. Η ανεπαρκής ακτοπλοϊκή διασύνδεση δυσχεραίνει επιπλέον την άσχημη κατάσταση. Απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε λύση απαιτεί να υπάρχει βασικός προγραμματισμός από την Διοίκηση του νοσοκομείου.

Νερό : Παρόλο που η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα της Λήμνου δεν μπορεί να βρει υποστήριξη από την κεντρική Διοίκηση που ασχολείται με τα μεγαλύτερα νησιά περιοχές της Λήμνου όπως το Κοτοπούλη προμηθεύονται πόσιμο νερό από υδροφόρα του στρατού. Το ζήτημα των υδάτινων πόρων που ο Οικολογικός Άνεμος το έχει αναδείξει με πολλαπλές παρεμβάσεις του δεν έχει προχωρήσει βήμα αφού η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει κάνει τίποτα για το ζήτημα.

Αιγιαλός : Το νομοσχέδιο που προωθείται από το Υπουργείο οικονομικών παραδίδει τις παραλίες στα συμφέροντα των ιδιωτών. Ακυρώνει συνταγματικά καταχωρημένα δικαιώματα όπως το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης του κάθε πολίτη σε όλες τις παραλίες της χώρας και τις ξεπουλάει στους επαγγελματίες του τουρισμού. Αυτή η απροκάλυπτη παραχώρηση θα μειώσει προοδευτικά την αξία του τουριστικού προιόντος και θα οδηγήσει στην ολική επικράτηση του all-inclusive τουρισμού.

Ανεμογεννήτριες : Με ιδιαίτερη ανησυχία αναμένουμε την τελική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) που θεώρησε απαραίτητο να ορίσει και δεύτερη συνεδρίαση για να εκδώσει απόφαση ενώ οι περισσότερες υπηρεσίες έχουν αποφανθεί αρνητικά και οι περισσότεροι από όσους κατέθεσαν στην πρώτη συνεδρίαση του ΚΑΣ επιχειρηματολόγησαν αρνητικά για τέτοια φαραωνική επένδυση σε νησιώτικους χώρους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο