Παράταση προθεσμίας επέκτασης της χωρικής αρμοδιότητας των ΔΕΥΑ

nero deyal

Στο νομοσχέδιο «Πράξεις εισφοράς σε γη και χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 20-12-2014 , ψηφίστηκε το άρθρο 45 σύμφωνα με το οποίο παρατείνεται η προθεσμία (που είχε δοθεί με το άρθρο 1 του Ν. 4147/13) για την επέκταση της χωρικής αρμοδιότητας των ΔΕΥΑ στα όρια του «Καλλικρατικού» Δήμου μέχρι 30-6-2016.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑ Λέσβου αμέσως μόλις ενημερώθηκε από την ΕΔΕΥΑ ζήτησε να γίνει ανάκληση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ που αφορά την επέκταση της ΔΕΥΑ Λέσβου σε όλο το νησί και στην συνεδρίαση της Δευτέρας 29-12-2014 να παρθεί νέα απόφαση που να παρατείνει την επέκταση έως 30-6-2016 ως ορίζει ο νόμος.

Επίσης μετά θα ζητηθεί και η ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου ώστε να είναι σύμφωνη με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνώρισε την  αδυναμία διαχείρισης των του τομέα Ύδρευσης Αποχέτευσης και επέκταση των ΔΕΥΑ στους μεγάλους και νησιωτικούς Δήμους της χώρας , ο μεγαλύτερος των οποίων είναι ο Δήμος Λέσβου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο