Πήραν πίσω το χαράτσι των επί πλέον 35 ευρώ στη βίζα των Τούρκων επισκεπτών (ΒΙΝΤΕΟ)

viza-tourkiki

Ευχάριστη τροπή πήρε το θέμα που προέκυψε με την αύξηση τους κόστους της βίζας των Τούρκων επισκεπτών από 35 ευρώ που ίσχυε σε 70.

Το θέμα ανέδειξε με αποκλειστικό του ρεπορτάζ το LesvosNews.gr ενώ στη συνέχεια ο Γιάννης Συνάνης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ  “ΤΩΡΑ” με την Άννα Μπουσδούκου απ’ όπου πήρε μεγάλη έκταση.

sinanis-skai-viza

Άμεση ήταν και η κινητοποίηση των τοπικών αρχών και φορέων οι οποίοι πίεσαν προς κάθε κατεύθυνση ώστε να μην περάσει αυτό το εφιαλτικό σενάριο που θα ήταν η ταφόπλακα για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΟΑΕΝ

Λύθηκε το πρόβλημα με τον διπλασιασμό των τελών έκδοσης βίζας για επισκέπτες από την Τουρκία στα νησιά του Αιγαίου

Μετά τις συντονισμένες ενέργειες του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), όπως προκύπτει και από την έγγραφη παρέμβαση του προς τα αρμόδια Υπουργεία που δημοσιοποιήθηκε, λύθηκε το θέμα της αιφνιδιαστικής αύξησης (διπλασιασμού)  των τελών θεώρησης εγγράφων εισόδου στα νησιά του Αιγαίου, στα οποία  εφαρμόζεται το ειδικό καθεστώς έκδοσης βίζας  για επισκέπτες από την Τουρκία.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι δόθηκε εντολή στις Υπηρεσίες Ελέγχων Διαβατηρίων των έξι (6) νησιών  (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω, Ρόδου και Καστελόριζου) να  συνεχίσουν, όπως ίσχυσε από το 2012, την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης αδειών εισόδου σε πολίτες τρίτων χωρών από τη γείτονα Τουρκία με το υφιστάμενο κόστος των 35 ευρώ, δηλαδή  χωρίς την επιβάρυνση με ισόποσο ένσημο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος

Θρασύβουλος Καλογρίδης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο