Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου… Όλοι στην απεργία… Όλοι στους δρόμους…

apergia-4216

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 Φλεβάρη

Ξεσηκωμός παντού. Να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, των κατευθύνσεων του Κεφαλαίου, της Ε.Ε., έρχεται σήμερα με νέα μέτρα, νέους νόμους που βάζουν ταφόπλακα στους εργαζόμενους, στα φτωχά – λαϊκά στρώματα. Ήδη ο λαός πληρώνει ακριβά τους νόμους και τα μέτρα που εφαρμόζουν, και θα συνεχίσουν να το κάνουν, οι κυβερνήσεις. Αφού διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έκαναν καθεστώς για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 400 και 500 ευρώ, ισοπέδωσαν δικαιώματα στην Υγεία και την Πρόνοια, εκτίναξαν την μαύρη – ανασφάλιστη εργασία έρχονται να δώσουν το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την κοινωνική Ασφάλιση.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες

Η κοινωνική Ασφάλιση για την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες είναι κόστος, είναι βαρίδι γι’ αυτό και θέλουν να την τσακίσουν, να μην απομείνει τίποτα. Μόνο όφελος θα έχουν αυτοί που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας, οι μεγαλέμποροι της Υγείας και οι ασφαλιστικές εταιρείες. Και αν γι’ αυτούς είναι κόστος, για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!

Η κοινωνική Ασφάλιση δεν χαρίστηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζόμενων κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα με σκληρούς αιματηρούς πολύχρονους αγώνες. Διεκδίκησαν και κατέκτησαν να υπάρχει προστασία και αξιοπρεπής ζωή μέσω των συντάξεων μετά τον εργάσιμο βίο, κάλυψη και φροντίδα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, προνοιακά επιδόματα για πιο ευπαθείς ομάδες. Με τέτοιους αγώνες, με οργάνωση του αγώνα μας στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στα στέκια νεολαίας, στις γειτονιές και στα χωριά θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας, τη ζωή μας.

Το κυβερνητικό σχέδιο δεν διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη δύναμη που έχουμε! Από τη συμμετοχή μας στην απεργία, στον οργανωμένο αγώνα θα κριθεί το αποτέλεσμα! Να παρθεί πίσω ο νόμος που βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματα μας! Να μην φτάσει καν στη Βουλή!

 

Μην τους εμπιστεύεσαι! Αρκετά πια με τα ψέματα της Κυβέρνησης. Το νέο Ασφαλιστικό όχι μόνο δεν θα φέρει “δικαιοσύνη” και “ισονομία” όπως λένε κυβέρνηση και παπαγαλάκια αλλά θα ξεριζώσει πλήρως την Κοινωνική Ασφάλιση.

Φέρνουν ένα νόμο – πακέτο που περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, με όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.

 • Χαρίζουν όλα τα κλεμμένα και λεηλατημένα από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.
 • Δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία.
 • Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση στο ελάχιστο και μόνο για ένα μέρος της σύνταξης και αυτή υπό προϋποθέσεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.
 • Βγάζουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων για να πληρώσουν τους δανειστές «στην ώρα τους» όπως έκαναν και με τα λεφτά των ταμείων.
 • Σφαγιάζουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους.
 • Νομοθετούν νέο τρόπο υπολογισμού, δηλαδή μόνιμο μηχανισμό μειώσεων συντάξεων και παροχών. Η σύνταξη θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργασίμου βίου, με τους μισθούς σήμερα να παραμένουν στα άθλια επίπεδα των 586 και των 511 ευρώ.
 • Καταργούν το ΕΚΑΣ, το επίδομα που έπαιρναν οι φτωχοί συνταξιούχοι.
 • Πετσοκόβουν ακόμα μια φορά τις αναπηρικές συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα συνεχίζοντας ένα ακήρυχτο πόλεμο στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους.
 • Η σφοδρότητα της επίθεσης στο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν κλάδο ανέγγιχτο. Χτυπά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, εργαζόμενων με μπλοκάκια, αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων!
 • Την ίδια μέρα με το νόμο Κατρούγκαλου έφεραν στη Βουλή νόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στρώνοντας κόκκινο χαλί για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από την υποκριτική στάση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου. Το μόνο ερώτημα που μπαίνει είναι ή οι ανάγκες του κεφαλαίου ή οι δικές μας ανάγκες. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Για εμάς είναι μονόδρομος η ανατροπή των πολιτικών του κεφαλαίου αυτών που ματώνουν τον λαό, που εκμεταλλεύονται την εργατική μας δύναμη για τη δική τους κερδοφορία, τα κέρδη των καπιταλιστών.

 

Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες

Θα πρέπει να χάσουν τα μονοπώλια, οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  

ΟΤΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ  4 Φεβρουαρίου 2016

Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα Κεντρικά Λύκεια

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Λέσβου συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία  που προκήρυξε η  ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ την  Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Συμμετέχουμε στην απεργία για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στις συνεχιζόμενες πολιτικές της λιτότητας που φέρνουν τα παλιά και νέα μνημόνια.

Δεν αποδεχόμαστε τη συνέχιση της διάλυσης του ασφαλιστικοί συστήματος και τη μείωση των συντάξεων μας, των ιδιωτικοποιήσεων, την ύπαρξη εργαζομένων πολλών ταχυτήτων στο χώρο της αυτοδιοίκησης,

Ζητάμε :

 

 • Κατοχύρωση και διεύρυνση του Δημόσιου – Κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
 • Άρση της πλήρης απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και κατάργηση του καθεστώτος της 5μηνης εργασίας που διαιρεί τους εργαζόμενους σε πατρικίους και πληβείους.
 • Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας.
 • Διατήρηση του ειδικού καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) που ισχύει με το Ν.3660/2008 για τους εργαζόμενους των υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων, διεκδικώντας ταυτόχρονα την επέκτασή τους και σε άλλες ειδικότητες – κατηγορίες εργαζομένων που σήμερα στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς.

 

Η συμμετοχή όλων στην απεργία είναι απαραίτητη γιατί από την επιτυχία της απεργίας θα εξαρτηθεί η αποτροπή των πολιτικών που θα χειροτερέψουν τη μισθολογική και εργασιακή μας κατάσταση!

 

Όλοι στη συγκέντρωση του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στα κεντρικά Λύκεια.

 

 

Ε Μ Π Ο Ρ Ι Κ Ο Σ   Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ   Μ Υ Τ Ι Λ Η Ν Η Σ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

 

Τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  των Εμπορικών Καταστημάτων του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016, αποφάσισε το Δ.Σ του Ε.Σ.Μ σε διευρυμένη συνεδρίαση όλων των φορέων, την Τετάρτη 27/1/2016, στο Επιμελητήριο Λέσβου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος προτρέπει τα μέλη του να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ενεργά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, προχωρώντας στο ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου ασφαλιστικού σχεδίου της Κυβέρνησης.

Εκπροσωπώντας έναν κλάδο εξαντλημένο που έχει πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση, εκφράζουμε  την αντίδρασή μας και την διαφωνία μας στις  προτάσεις αυτές οι οποίες θα επιφέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αποσκοπούν.

Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο πλήττει την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας  επιδεινώνοντας   ακόμα περισσότερο τον φαύλο κύκλο που ανοίγει. Δεν υπάρχει Εμπορικός Σύλλογος που να συμφωνεί με αυτό το νομοσχέδιο.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου,

με ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, δίκαιο και ανταποδοτικό.

 

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 4 Φλεβάρη και ώρα 10:30 π.μ. στα Κεντρικά Λύκεια.

Λέμε ΟΧΙ στις πολιτικές της κοινωνικής εξαθλίωσης

και στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά,

για μόνιμη και σταθερή εργασία, για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

Διεκδικούμε τη κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών τους νόμων

και τη διαγραφή του χρέους.

 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Στην τελική ευθεία για την αντιδραστική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος έχει μπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε συμπόρευση με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και τα πιο ισχυρά τμήματα του εγχώριου κεφαλαίου. Πρόκειται για πρωτοφανή αντιλαϊκή αναδιάρθρωση, που υπερβαίνει τους νόμους Γιαννίτση,  Λοβέρδου – Κουτρουμάνη και τα πορίσματα των επιτροπών «σοφών». Κατεδαφίζει όλα όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα μέχρι σήμερα. Καταργεί κάθε απομεινάρι κοινωνικού-αναδιανεμητικού χαρακτήρα και μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση. Δημιουργεί ένα άλλο σύστημα, βασισμένο στις νεοφιλελεύθερες λογικές των ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, που όπου εφαρμόστηκαν διέλυσαν το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Τα μέτρα δεν θα εξαντληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά θα υπάρχουν ειδικές ρήτρες που θα μεταβάλουν το ύψος των συντάξεων αυτόματα, δικτατορικά, χωρίς να απαιτούνται κάθε φορά νέες νομοθετικές ρυθμίσεις. Η πρώτη δόση των αλλαγών θα εφαρμοστεί μέσα στο 2016 και στόχο έχουν την περικοπή από το ασφαλιστικό σύστημα για το 2015 450εκ. ευρώ και από 1% του ΑΕΠ για το 2016 και 2017, δηλαδή άλλα 3,6 δισ. ευρώ.

Μεγάλες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο στις νέες, όσο και στις ήδη καταβαλλόμενες. Η σύνταξη χωρίζεται σε δύο μέρη, την «εθνική σύνταξη» και την αναλογική – ανταποδοτική. Η «εθνική σύνταξη» (σήμερα προβλέπεται ανώτερο όριο 384 ευρώ, αύριο πιθανά μικρότερη), θα δίνεται στα 67 έτη ηλικίας ή στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς. Η αναλογική-ανταποδοτική σύνταξη, θα στηρίζεται στη σύνδεση εισφορών-παροχών, θα έχει χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης (από 38%). Θα υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο όλου του εργασιακού βίου κι όχι με τον καταληκτικό μισθό ή έστω με την καλύτερη 5ετία ή 10ετία. Κατάργηση όλων των ως τώρα ορίων των κατώτατων συντάξεων για όσους αποχωρούν από 1/7/2015 και μετά. Τα νέα ποσά για τις κατώτερες κύριες συντάξεις θα ξεκινούν από τα 170 ευρώ.

Στις επικουρικές συντάξεις το ψαλίδι θα ξεκινά από 8% και θα φτάνει το 15% ή και το 30%. Με την επιβολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, που μετονομάστηκε σε «κανόνα βιωσιμότητας», θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη μείωση. Χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ, με αποτέλεσμα να το χάνουν 70.000 δικαιούχοι. Από το 2020 καταργείται εντελώς, έτσι θίγονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Μείωση κατά 10% ως 15% στο νέο εφάπαξ.

Δραματική αύξηση εισφορών για ασφάλιση και υγεία για όλους τους εργαζόμενους, που οδηγεί και σε μείωση μισθών. Με τις νέες διατάξεις του νόμου συνθλίβονται κυριολεκτικά τα «μπλοκάκια» και οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς οι εισφορές διαμορφώνονται στο 38,45% επί του εισοδήματος τους. Αυξήσεις σε τρεις δόσεις στις εισφορές των αγροτών που θα πάνε από το 7% στο 20% του ποσού της ασφαλιστικής τους κατηγορίας.

Ανατροπή στις πρόωρες συντάξεις με κρυφές αυξήσεις στα όρια ηλικίας και μείωση σύνταξης πάνω και από 40% για το Δημόσιο. Κατάργηση των ειδικών καθεστώτων συνταξιοδότησης από το Δημόσιο, με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης. Δεν είναι μακριά η μέρα που θα βλέπουμε εβδομηντάχρονους νηπιαγωγούς, νοσηλευτές και γιατρούς.

Κατάργηση των ασφαλιστικών ταμείων και ενοποίησή τους σε ένα ενιαίο φορέα με σκοπό την εξίσωση όλων των παροχών τους στα χαμηλότερα επίπεδα, εξίσωση στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτό θα οδηγήσει στην υφαρπαγή όλων των αποθεματικών και στο ξεπούλημα της περιουσίας των ταμείων.

Με τον νόμο αυτό χτυπιέται το σύνολο των εργαζομένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καταστρέφονται οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες και τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης. Ετοιμάζουν στη νέα γενιά σύνταξη των 170 ευρώ, μισθό των 300 ευρώ και δουλειά 5μηνης ανάσας, ανάμεσα στην ανεργία και την μετανάστευση. Ετοιμάζουν στο λαό «μαύρα γηρατειά» με επιδόματα πείνας και περίθαλψη «ράντζου». Εξαναγκάζουν όσους ασφαλισμένους αντέχουν οικονομικά να ξαναπληρώνουν εισφορές σε επαγγελματικά ταμεία ή στην ιδιωτική ασφάλιση προκειμένου να έχουν στοιχειώδεις παροχές υγείας και σύνταξης. Ενισχύουν έτσι τις ασφαλιστικές πολυεθνικές και τις επιχειρήσεις υγείας. Συνολικά, κατεδαφίζουν το κολοβό, αναδιανεμητικό σύστημα μετατρέποντας το σε ανταποδοτικό – κεφαλαιοποιητικό. Ο αντιασφαλιστικός νόμος δεν είναι ένα απλό προαπαιτούμενο. Αποτελεί μια στρατηγική απάντηση του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κρίση, να σώσουν τα κέρδη τους μέσα από τη δουλοποίηση των εργαζομένων.

Καλούμε σε γενικό απεργιακό και λαϊκό ξεσηκωμό ΑΜΕΣΑ για να μπλοκάρουμε τον αντιασφαλιστικό νόμο και κάθε αντιλαϊκή επιλογή. Να μην τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή. Αγωνιζόμαστε ενάντια και στα τρία μνημόνια και κάθε κυβέρνηση που τα προωθεί. Για πλήρη διαγραφή του χρέους που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε όπως και τα αποθεματικά των ταμείων. Να ανατρέψουμε την κανιβαλική πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της οικονομικής ολιγαρχίας. Με Συνελεύσεις, πολύμορφες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες αγώνα και συντονισμού. Με κοινό μέτωπο και συντονισμένο αγώνα εργαζομένων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, ανέργων, νεολαίας, αυτοαπασχολούμενων και φτωχομεσαίας αγροτιάς. Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΛΕΒΕΝΤΗ – Χ.Α. που επί της ουσίας συμφωνούν.

Παλεύουμε για την κάλυψη των δικών μας σύγχρονων αναγκών και συμφερόντων για:

Το καθολικό δικαίωμα στην δημόσια κοινωνική ασφάλιση και δημόσια δωρεάν περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα. Το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει τους εργοδότες και το κράτος, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ανέργους.

Ανώτατο συνταξιοδοτικό όριο στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 έτη ηλικία ή (58 για τις γυναίκες, τα Βαρέα/ανθυγιεινά, κλπ). Μόνο με τη μείωση του χρόνου εργασίας και τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης μπορεί να υπάρξει μεγάλη άμεση μείωση της ανεργίας, να βρουν οι νέοι  δουλειά.

– Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στο δημόσιο. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού, τώρα.

– Δουλειά για όλους, σταθερή, πλήρης και ασφαλισμένη. Κατάργηση της μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας με αυστηρές ποινές στους εργοδότες. Κατάργηση όλων των μορφών ευέλικτης και ελαστικής εργασίας. Ενιαίες σχέσεις και αμοιβές εργασίας.

– Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. Πλήρης ασφάλιση και περίθαλψη για τη μερική απασχόληση, την ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, τις διάφορες μορφές μαθητείας και κατάρτισης, την απασχόληση με βάουτσερ ή σε προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», τα χρόνια στράτευσης.

Καμιά σύνταξη κάτω από το βασικό μισθό τον οποίο παλεύουμε στα συνδικάτα και προτείνουμε στα σχέδια ΣΣΕ. Κρατική διασφάλιση όλων των συντάξεων που υπερβαίνουν αυτό το ύψος, αλλά και των εφάπαξ.

– Όλοι οι πολίτες που διαμένουν στη χώρα, να έχουν ελεύθερα και χωρίς προϋποθέσεις δωρεάν περίθαλψη από ένα αποκλειστικά δημόσιο υγειονομικό σύστημα.

Απαιτούμε τώρα: Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, κ.λπ.) και οι ρυθμίσεις που προωθήθηκαν την πενταετία των μνημονίων. Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου και ο νέος νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ασφάλιση. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος: τα 70 δισ. ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δισ. που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, αλλά και τα δισ. που αρπάχτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ. Η ανακεφαλαιοποίηση του Δεκεμβρίου 2015, έφερε τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία, με την απομείωση της αξίας της περιουσίας τους, συνέπεια της απαράδεκτης τακτικής του τζογαρίσματος των αποθεματικών σε μετοχές. Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις έκδοσης και απονομής των συντάξεων και του εφάπαξ. Να γίνει έλεγχος και να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους της διάλυσης του πάλαι ποτέ «εύρωστου» και «υγιούς» ΤΣΑΥ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Κυβέρνηση – εργοδοσία – ΕΕ – ΔΝΤ  θέλουν να νομοθετήσουν σύνταξη – φιλοδώρημα, δουλειά μέχρι τον τάφο, χωρίς περίθαλψη και ταμεία διαλυμένα. Τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας δεν θα γίνουν θυσία στο βωμό της κρίσης. ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα καταφέρουμε! Όλοι στη μάχη. Να πάμε αλλιώς για να μη πάμε άλλο πίσω! Συμμετέχουμε δυναμικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 Φεβρουαρίου.

Μυτιλήνη, 20 Ιανουαρίου 2015

ο Πρόεδρος                                 ο Γραμματέας

Στρατής Παυλής                  Νίκος Χρυσαφίδης

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 Οι προωθούμενες προτάσεις της Κυβέρνησης, που οδηγούν στην πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, συναντούν την αποφασιστική αντίσταση ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Οι πρωτοφανείς σε μαζικότητα κινητοποιήσεις των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, οι μεγάλες κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου και τα μπλόκα σε όλη την χώρα, αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα όλων των κοινωνικών ομάδων ν’ αντισταθούν και να μην αφήσουν να περάσουν οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που θα οδηγήσουν τους συνταξιούχους σε πλήρη φτωχοποίηση, τους εργαζόμενους σε νέες μειώσεις των μισθών τους και τους ελεύθερους επαγγελματίες σε έξοδο από το επάγγελμά τους και σε ανεργία.

Η μεγάλη Γενική Απεργία στις 4 του Φλεβάρη θα είναι μια απεργία σταθμός, που θ’ αποδείξει στην Κυβέρνηση, στους συμμάχους της και στους δανειστές ότι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει.

Η Π.Ε. Λέσβου της Λαϊκής Ενότητας καλεί το λεσβιακό λαό να συμμετάσχει μαζικά στην απεργία της Πέμπτης και στη συγκέντρωση στις 10:30 στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

61 Άποψη για τα “Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου… Όλοι στην απεργία… Όλοι στους δρόμους…”

Αφήστε ένα σχόλιο