Ο Χαράλαμπος Αθανασίου συμμετείχε στη σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου

siskepsi-aktoploiko-limnou

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νομού Λέσβου και τ. Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , κ.Χαράλαμπος Αθανασίου συμμετείχε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στην Αθήνα, με βασικό θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου.

Στην  συνάντηση παρευρέθησαν  ο  Αναπληρωτής Υπουργός  Ναυτιλίας, κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο Δημάρχος Λήμνου, κ. Δημήτρης  Μαρινάκης, η Βουλευτής Επικρατείας και επικεφαλής της παράταξης Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κ. Αγλαΐα Κυρίτση, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος  και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων κ. Αντώνης Καραγιάννης

Στην  συζήτηση που διεξήχθη,  αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λήμνος σχετικά με την ακτοπλοϊκή της σύνδεση, και αναμένονταν να ληφθεί η απόφαση στην σημερινή συνάντηση του Υπουργού με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για την επίσχεση εργασίας στα πλοία της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, εξαιτίας της οποίας έχει διακοπεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με το λιμάνι του Λαυρίου.

Σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση ο κ. Αθανασίου δήλωσε τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση με τους άμεσα εμπλεκομένους σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου.

Να σας θυμίσω ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε αναλάβει τη πρωτοβουλία και βρήκε τη λύση για το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με τη Βόρειο Ελλάδα σε πρώτο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2014.

Συγχρόνως, είχαν προχωρήσει οι συζητήσεις για 3ο δρομολόγιο από τη Βόρειο Ελλάδα και την άμεση λύση στο πρόβλημα της σύνδεσης με το Λαύριο.

Θεωρώ ότι με κοινή δράση  μπορούμε να πετύχουμε πολλά, όμως δεν θα αφήσουμε να πάνε πίσω όσα πετύχαμε.

Οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου απαιτούν ίση μεταχείριση και όχι τίποτα παραπάνω.

Πιστεύω ότι η Κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα και εμείς ως Αντιπολίτευση θα στηρίξουμε ότι χρειάζεται και απαιτείται για το καλύτερο των νησιωτών μας».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο