Ο Χαράλαμπος Αθανασίου στον εορτασμό των Θεοφανείων στη Μύρινα (ΒΙΝΤΕΟ)

theofaneia-myrina

Παρουσία πλήθους κόσμου και των αρχών του τόπου εορτάστηκαν με μεγάλη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τα ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ στο ακριτικό νησί της Λήμνου. Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας, ακολούθησε η τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Μύρινας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιεροθέου.

Στον εορτασμό παρέστη, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και υποψήφιος βουλευτής Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου. Μετά το πέρας του αγιασμού των υδάτων, ο Υπουργός δήλωσε:

«Κατ’ αρχάς θέλω να ευχηθώ στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες, χρόνια πολλά, δημιουργικά και φωτισμένα και το νέο έτος να τους προσφέρει ότι επιθυμούν. Τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα, με υγεία, αγάπη και επιτυχία.

            Ο εορτασμός των ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ εδώ στην άκρη της Ελλάδας, στην κοιτίδα του γνήσιου Ελληνισμού που φυλά Θερμοπύλες έχει εξέχουσα σημασία. Τα παγωμένα νερά του Αιγαίου και οι δύσκολες καταστάσεις που ζούμε, δεν επηρέασαν τις καρδιές των νησιωτών οι οποίες παραμένουν ζεστές και ανθρώπινες. Δίνεται σήμερα η δυνατότητα από εδώ τη Μύρινα της Λήμνου να δοθεί ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση σε όσους ελπίζουν ή επιθυμούν την αποτυχία της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη, ή με κρυφές ατζέντες παίζουν με το μέλλον των Ελλήνων, πως ότι και να κάνουν, όσο και να προσπαθήσουν η Ελλάδα τελικά θα παραμείνει ισχυρή μέσα στο νέο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Η Νέα Δημοκρατία πιο συσπειρωμένη από ποτέ τα τελευταία χρόνια, θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή και η νίκη της στις Εθνικές εκλογές, θα είναι και νίκη της Ελλάδας στον αγώνα για την εθνική ανασυγκρότηση και την ανάκαμψη του Έθνους που τόσο έχει πληγεί τελευταία.

            Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.»

 

Μετά το πέρας του εορτασμού των Θεοφανίων, ο κ. Αθανασίου παρέστη και στο δημοτικό μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτική Αρχής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο