Ο Χαράλαμπος Αθανασίου επισκέφθηκε τη Γέρα και παρέστη στην κοπή της πίτας της ΕΑΑΣ

athanasiou-gera

Στα χωριά της Γέρας περιόδευσε χθες το απόγευμα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στη Λέσβο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Η επίσκεψη του Υπουργού στη μεγαλύτερη χωροταξικά περιοχή του Δήμου Λέσβου ξεκίνησε από το Πέραμα, στη συνέχεια στον Παππάδο, τον Πλακάδο, τον Παλαιόκηπο, το Μεσαγρό και ολοκληρώθηκε στον Σκόπελο.

Ο κ. Αθανασίου συναντήθηκε με περιοίκους, καταστηματάρχες, ανθρώπους της εργατιάς και του μεροκάματου, καθώς και πλήθος αγροτών οι οποίοι του μετέφεραν τα προβλήματα των κλάδων τους και της καθημερινότητάς τους.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τους άκουσε προσεκτικά, και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των εργαζομένων στον πρωτογενή τομέα, αγροτών, αλιέων, κτηνοτρόφων και άλλων και τόνισε ότι θα κάνει ότι μπορεί από την πλευρά του για να στηρίξει τον πολύπαθο αγροτικό κλάδο, αφού οι άνθρωποι της παραγωγής είναι αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο σε σχέση με άλλους κλάδους και πως πρώτιστη προτεραιότητα του ίδιου αλλά και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είναι η άμεση αποκατάσταση των αδικιών που προκλήθηκαν από την σκληρή Οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Οι τομείς που έχουν πληγεί πολύ σκληρά από την οικονομική κρίση, είναι ασφαλώς οι αγρότες, οι αλιείς, οι κτηνοτρόφοι, οι άνθρωποι γενικότερα του μεροκάματου οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Είναι βέβαιο ότι κανένας δεν επιθυμούσε αυτή την εξέλιξη και ήδη στο πλάνο της κυβέρνησης είναι να αρθούν κατά το δυνατό οι όποιες αδικίες έχουν δημιουργηθεί συνεπεία της κρίσης. Αυτός είναι και ο λόγος που έχω επισκεφθεί ήδη πολλές φορές την περιοχή της Γέρας στην οποία ζουν άνθρωποι της πρωτογενούς παραγωγής.

 Επιπλέον είναι πολύ σημαντική και η λειτουργία του γραφείου του ΟΓΑ το οποίο καλείται να δώσει λύσεις και ταχύτητα σε όλα τα θέματα που αφορούν τους αγρότες μας. Η ίδρυση του γραφείου αυτού, το οποίο θα εξυπηρετεί πλήρως τους ασφαλισμένους, αποφασίστηκε το Μάιο του 2014 και η σχετική απόφαση του ΟΓΑ εκδόθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2014.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την υποδοχή σας στην πανέμορφη Γέρα και σας υπόσχομαι πως από όποιο μετερίζι και αν δίνω τη μάχη μου, θα είμαι δίπλα σας».

athanasiou-pita-apostr

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ένωσης Αποστράτων αξιωματικών Στρατού, παράρτημα Λέσβου στη Λ.Α.Φ.Μ. παρευρέθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και υποψήφιος βουλευτής Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο Υπουργός ευχήθηκε καλή χρονιά στους αποστράτους αξιωματικούς και τις οικογένειές τους ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη στους υποψήφιους βουλευτές που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Ο κ. Αθανασίου μάλιστα κλήθηκε να βραβεύσει τον μαθητή Β’ Λυκείου Αλέξανδρο Μάρτη για τις επιδόσεις του στο σχολείο, ενώ βραβεύτηκαν για τον ίδιο λόγο και οι Γιώργος Κεραμιδάς  Ευστρατία Μαυρογιώργη.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού αποτελεί ένα ζωντανό και πολύ δραστήριο κύτταρο της κοινωνίας μας, με παρεμβάσεις σημαντικές στα δρώμενα του νησιού. Αποτελείται από άντρες ικανούς που προσέφεραν τα μέγιστα κατά τη διάρκεια της ενεργούς θητείας τους και συνεχίζουν το έργο τους μέσα από την Ένωση.

Θέλω να σας ευχηθώ χρόνια πολλά, ευτυχισμένα, με υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας και βέβαια υψηλό εθνικό φρόνημα σε όλους τους Έλληνες. Ο Ελληνικός Στρατός πάντοτε εξέπεμπε μήνυμα ασφάλειας, ακεραιότητας για την πατρίδα μας, προάσπισης των ανώτερων και ευγενών αξιών που μας κληροδότησε η ιστορία μας, προάσπισης της ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά και της ίδιας της Δημοκρατίας μας.

Μπορεί να περνάμε δύσκολα ως λαός, όμως ο Ελληνικός Στρατός εξακολουθεί με την παρουσία του να εγγυάται την ασφάλεια και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και να κρατά υψηλά το αίσθημα της ασφάλειας των Ελληνίδων και των Ελλήνων.» 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο