Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Μυτιλήνη για το μεταναστευτικό πρόβλημα της Λέσβου…

theodorakis-lesvos

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται από χθες το βράδυ ο πρόεδρος του “Ποταμιού”  Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος σήμερα στις Τετάρτη στις 8:30 το πρωί, θα επισκεφθεί το λιμάνι της Μυτιλήνης, εκεί όπου στοιβάζονται σε καθημερινή βάση οι οικονομικοί μετανάστες, που καταφθάνουν με κάθε τρόπο από τα Τουρκικά παράλια.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θέλει να έχει πλήρη εικόνα για το μεταναστευτικό πρόβλημα στα νησιά του Αιγαίου, το οποίο έχει πάρει τον τελευταίο καιρό εκρηκτικές διαστάσεις.

Ο πρόεδρος του “Ποταμιού” θα έχει επαφές με τις αρχές ασφαλείας της Λέσβου και διάφορους φορείς του τόπου μας, ενώ στις 9.30 θα έχει και συνάντηση με τους τοπικούς δημοσιογράφους στο “Cafe Χασιέντα”.

Για το πολύ μεγάλο αυτό θέμα των μεταναστών, θα ασχοληθεί και η εκπομπή της Άννας Μπουσδούκου “ΤΩΡΑ” στην τηλεόραση του “ΣΚΑΪ”, όπου είναι καλεσμένοι να μιλήσουν για το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας μας σε ζωντανή σύνδεση από το Λιμάνι της Μυτιλήνης, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιάννης Συνάνης.

Σε σημερινή του ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του το ¨Ποτάμι” για το μεταναστευτικό πρόβλημα αναφέρει:

“Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια χώρα με ανοιχτά σύνορα. Είναι γνωστό ότι το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται ξανά μέρα με την μέρα σε «αποθήκη ανθρώπων». Είναι γνωστές οι διαφωνίες των υπουργών ακόμη και σε αυτό το θέμα. Είναι γνωστό το αλαλούμ με τα κέντρα κράτησης. Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φύγει η Frontex από την Ελλάδα (η εκδίωξή της ήταν προεκλογική του δέσμευση!). Είναι γνωστό ότι στα νησιά στοιβάζονται ήδη χιλιάδες μετανάστες σε προαύλια σχολείων, προκυμαίες, ερειπωμένα κτίσματα. Είναι γνωστό ότι τα κυκλώματα δουλεμπορίας κάνουν ξανά «πάρτι» εις βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Όμως η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει, όσο είναι ακόμα καιρός, ότι το μεταναστευτικό δεν είναι απλώς ένα κοινωνικό ζήτημα στο οποίο μπορούν να πειραματίζονται οι συνιστώσες της. Είναι μεγάλο εθνικό θέμα που αν δεν αντιμετωπισθεί θα επιφέρει πολλά δεινά στα νησιά, στον Έβρο και στην συνέχεια σε όλη την Ελλάδα.

Το Ποτάμι ζητάει από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε τέσσερις κινήσεις:

Ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex – τα σύνορα μας είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να προστατεύονται από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις με λεφτά όλης της Ευρώπης.
Συνεννόηση με την Τουρκία – να πάψει ο στρατός και η αστυνομία της να κάνουν ξανά τα στραβά μάτια στις καραβιές των μεταναστών και των προσφύγων που ρίχνουν κάθε μέρα οι δουλέμποροι στο Αιγαίο.
Συμφωνία με τους εταίρους μας – να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί στην περίθαλψη και την φιλοξενία των προσφύγων που καταφεύγουν στην Ελλάδα, άρα και στην Ευρώπη, για σωθούν από τους πολέμους και τις εμφύλιες συρράξεις.
Νέο θεσμικό και νομικό πλαίσιο – να τελειώσουν οι εκκρεμότητες με τους μετανάστες να γίνουν σαφείς οι προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα και βέβαια να δοθεί ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται και μεγαλώνουν στην χώρα μας.
Η τακτική της «μη πολιτικής», που επιλέγει η κυβέρνηση σε μια σειρά από τομείς (από τις καταλήψεις μέχρι τις παραχωρήσεις και τις αποκρατικοποιήσεις) αν επικρατήσει και στο θέμα της μετανάστευσης θα δημιουργήσει σύντομα ανήκεστο βλάβη στην κοινωνία και τη χώρα.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο