Ο Μουτζούρης κάνει διαγωνισμούς για το Σάρλιτζα το οποίο εξακολουθεί να βουλιάζει

Πιστεύαμε ότι ο σημερινός Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης θα έλυνε τα χρόνια δεσμά για την αξιοποίηση του θρυλικού ξενοδοχείου Σάρλιτζα και των Ιαματικών Πηγών της Θερμής που ήταν επί σειρά ετών αγκυλωμένα στα συρτάρια της γραφειοκρατίας.

Κι ενώ κατάφερε να ξεφύγει από όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίηση του Σάρλιτζα τώρα πελαγοδρομεί μεταξύ προσφορών για μελέτες του Σάρλιτζα και διαγωνισμούς για την αξιοποίησή του.

Προφανώς ο Κώστας Μουτζούρης ψάχνει να βρει τρόπους ώστε το Σάρλιτζα να αξιοποιηθεί σύμφωνα με τις δικές του προδιαγραφές και όχι όπως πρέπει να γίνει για το καλό της περιοχής και βεβαίως για την κοινωνία της Λέσβου.

Κι εν τω μεταξύ το Σάρλιτζα εξακολουθεί να βουλιάζει στα λασπόνερα…

Δείτε τι καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση…

“Την επί δεκαετίες εγκατάλειψη του ιστορικού Σάρλιτζα ήρθε να «συμπληρώσει» η τελευταία κακοκαιρία που ξήλωσε την πρόσφατα κατασκευασμένη πρόχειρη στέγη, για την προσωρινή προφύλαξη του κτηρίου, μέχρι να προχωρήσει επιτέλους το έργο της αποκατάστασής του.

Ο δυνατός αέρας παρέσυρε την πρόχειρη κατασκευή και από τύχη δεν κινδύνευσαν άνθρωποι, αφού πολύ εύκολα θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τον κεντρικό δρόμο που περνά μπροστά από το Σάρλιτζα.

Από τις εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι προφανές ότι δεν είχαν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε το προσωρινό στέγαστρο, να είναι ασφαλές, όπως το να αντέχει σε έναν δυνατό αέρα, σε μια περιοχή, μάλιστα, που είναι γνωστή για τους δυνατούς βοριάδες.

Το νέο περιστατικό αποδεικνύει ότι επιτέλους θα πρέπει να σταματήσουν τα ευχολόγια και τα προσωρινά μέτρα και άμεσα να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης του κτηρίου.

Οι εργασίες στο Σάρλιτζα, σε αυτό το εξαιρετικό τοπόσημο της Λέσβου, που επί δεκαετίες έχει αφεθεί στη μοίρα του να καταρρέει, επιβάλλεται να ξεκινήσουν άμεσα, αφού οποιαδήποτε καθυστέρηση θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο αυτό το ιστορικό κτήριο. Κτήριο που πρέπει να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του λαού της Λέσβου.

Η ευθύνη των περιφερειακών αρχών για την εγκατάλειψη του Σάρλιτζα είναι διαχρονική και κραυγαλέα. Τα «δάκρυα» πάνω από τα ερείπια είναι υποκριτικά και προκλητικά. Οι εργασίες αποκατάστασης επιβάλλεται να ξεκινήσουν άμεσα. Οποιαδήποτε καθυστέρηση επισπεύδει την καταστροφή για την οποία υπάρχουν υπεύθυνοι.”

Το γραφείο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο