Ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης και 11μέλη στην Εισαγγελία Μυτιλήνης

doulemporoi-eggrafa

Στην Εισαγγελία Μυτιλήνης βρίσκονται έως και αυτή την ώρα, οι 12 συλληφθέντες της εγκληματικής οργάνωσης, που κατηγορούνται ότι κατάρτιζαν και διέθεταν πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς στη Μυτιλήνη, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση και παραμονή τους στη χώρα.

Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο εγκέφαλος της οργάνωσης.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που κατάρτιζε και διέθετε πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, στη Μυτιλήνη

Συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα, μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης

Οι δράστες πουλούσαν τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση και παραμονή τους στη χώρα

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, πλαστή σφραγίδα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Εξαρθρώθηκε, χθες (19-11-2015) στη Μυτιλήνη, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατάρτιζαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, τα οποία διέθεταν σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), με την επιχειρησιακή επικούρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η προανάκριση και οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης (28χρονος υπήκοος Πακιστάν) και έντεκα (11) ακόμη μέλη του κυκλώματος (8 υπήκοοι Πακιστάν και 3 ημεδαποί), ηλικίας από 22 έως 46 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της κατοχής ναρκωτικών και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όπως διακριβώθηκε, οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κατάρτιση πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και την περαιτέρω διάθεση τους, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε μη νόμιμους αλλοδαπούς στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη κίνηση και διαμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικότερα, ο 28χρονος αρχηγός της οργάνωσης, από κοινού με άλλα δύο μέλη του κυκλώματος, ομοεθνείς του, ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία, κατάρτιζαν αντίγραφα γνήσιων υπηρεσιακών σημειωμάτων αστυνομικών Αρχών, σε δύο βιβλιοπωλεία, στη Μυτιλήνη.

Στην υπόθεση εμπλέκονται οι δύο ιδιοκτήτες των βιβλιοπωλείων και υπάλληλος του ενός βιβλιοπωλείου, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες.

oikia-doulemporon

Στο πλαίσιο των ερευνών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

 • Ξύλινο τμήμα στρογγυλής σφραγίδας.
 • Εντύπωμα ανάγλυφης στρογγυλής σφραγίδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης». Το ανωτέρω εντύπωμα ήταν επιμελώς κρυμμένο στην κεραμοσκεπή οικίας.
 • Πενήντα τρία (53) πλαστογραφημένα υπηρεσιακά σημειώματα αλλοδαπών, τα οποία φέρεται να έχουν εκδοθεί από την Υ.Α. Μυτιλήνης.
 • Έξι (6) ηλεκτρονικοί υπολογιστές
 • Είκοσι τρία (23) κινητά τηλέφωνα.
 • Πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, σημειωμάτων και καρτών SIM .
 • Δύο (2) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βάρους 2,6 γραμμαρίων.
 • Χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ και 100 δολαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

35 Άποψη για τα “Ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης και 11μέλη στην Εισαγγελία Μυτιλήνης”

  1. Για να δημοσιεύσει κανείς ονόματα, θα πρέπει όπως ορίζει ο νόμος και η δημοσιογραφική δεοντολογία σε αυτές τις περιπτώσεις, να υπάρξει πρώτα οριστική και αμετάκλητη καταδίκη των κατηγορουμένων.

 1. Ειχαν 2 διευθυνσεις κατοικιας,η μια ειναι αυτη που φαινεται στη φωτο και η αλλη 100 μετρα πιο κατω.

 2. Takis

  επειδή η μπάλλα παίρνει όλους τα βιβλιοπωλεία είναι ενα κατω απ΄τη κουλμπάρα κι ένα κάτω απ΄το συνοικισμό

 3. niktsa61

  Όταν λοιπόν έχεις μια επιχείρηση βιβλιοπωλείου και βγάζεις εκατοντάδες φωτοτυπίες την ημέρα,είσαι υποχρεωμένος να ελέγχεις κάθε φορά τι περιέχουν τα έγγραφα των πελατών και αν είναι γνήσια;Είναι λόγος αυτός να διασύρεσαι και να κρατείσαι στην ασφάλεια επί ημέρες σαν κοινός εγκληματίας;Ποιός θα απαντήσει και θα απολογηθεί γιαυτό;

Αφήστε ένα σχόλιο