Ο Δρ. Δημήτρης Ηλιόπουλος στο Πάρκο Βιοτεχνολογίας της ELPEN στα Σπάτα

Το Πάρκο Βιοτεχνολογίας είναι ένα κέντρο υποδοχής για νεοφυείς επιχειρήσεις βιοτεχνολογίας, που θα τους παρέχει τελευταίας τεχνολογίας υποδομές και εξοπλισμό. Θα δώσει επίσης τη δυνατότητα σε Έλληνες και ξένους ερευνητές να διεξάγουν έρευνα για διάφορες παθήσεις.

Το εργοστάσιο της ELPEN στο Πικέρμι και το υπό κατασκευή Πάρκο Βιοτεχνολογίας της εταιρείας στα Σπάτα επισκέφτηκε ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας Δρ. Δημήτρης Ηλιόπουλος, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο πλευρές.

H ELPEN, με διαχρονική προσήλωση στον τομέα της έρευνας και πίστη στους Έλληνες επιστήμονες, έχει αναθέσει στον Δρ. Ηλιόπουλο τη θέση του προέδρου της ανεξάρτητης Επιστημονικής Επιτροπής του Πάρκου Βιοτεχνολογίας. Η επιτροπή θα απαρτίζεται από επιφανείς επιστημονικές προσωπικότητες υψηλής εξειδίκευσης και διεθνούς αναγνώρισης. Συνολικά, για τη στελέχωση του νέου Πάρκου θα αξιοποιηθεί το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο Δρ. Ηλιόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη της εταιρείας. Παρακολούθησε επίσης από κοντά την πορεία των εργασιών και ενημερώθηκε λεπτομερώς για την υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου του Πάρκου.

Η νέα επένδυση της ELPEN αποτελεί ένα μοναδικό έργο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ένα κέντρο υποδοχής για νεοφυείς επιχειρήσεις βιοτεχνολογίας, που θα τους παρέχει τελευταίας τεχνολογίας υποδομές και εξοπλισμό, ευκαιρίες διασύνδεσης με την βιομηχανία και επενδυτικά κεφάλαια αλλά και πολύτιμη καθοδήγηση για να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν.

Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα σε Έλληνες και ξένους ερευνητές να διεξάγουν έρευνα για διάφορες παθήσεις. Επίσης, θα λειτουργεί βιοτράπεζα, με στόχο την συλλογή δειγμάτων ασθενών σε συνεργασία με πανεπιστημιακές κλινικές και νοσοκομεία. Τα δεδομένα θα αναλύονται, συμβάλλοντας στη μελλοντική αντιμετώπιση συγκεκριμένων ασθενειών.

Θερμοκοιτίδα βιοτεχνολογίας
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Δρ. Ηλιόπουλος δήλωσε: «Επισκέφτηκα τις εγκαταστάσεις της ELPEN στο Πικέρμι και τα Σπάτα. Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τα τμήματα της εταιρείας και το έργο τους, να συνομιλήσω με τα στελέχη, καθώς και να ενημερωθώ για την πρόοδο των εργασιών του Πάρκου Βιοτεχνολογίας που ετοιμάζεται».

Και συνέχισε: «Στο Πάρκο Βιοτεχνολογίας, εκτός των άλλων, δημιουργείται για πρώτη φορά στη χώρα μας μια θερμοκοιτίδα βιοτεχνολογίας, η οποία θα επιτρέπει σε νέους επιστήμονες να μπουν στον επιχειρηματικό στίβο και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως νεοφυείς επιχειρήσεις. Το όραμά μας είναι να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό ερευνητικό και παραγωγικό επιστημονικό hub σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο