Ο Δήμος Λέσβου στηρίζει τις εθελοντικές προσπάθειες για τις αιμοδοσίες

aimodotes

Για την ενημέρωση των πολιτών της Λέσβου ο Δήμος έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης  την παρακάτω επιστολή, με θέμα την στήριξη πρωτοβουλιών για την εθελοντική αιμοδοσία.

“Σε όλους μας είναι γνωστές οι αυξανόμενες ανάγκες αίματος για έκτακτα και χρόνια προβλήματα υγείας των συντοπιτών μας.  Στη Λέσβο αρκετά χρόνια τώρα, πολλοί Σύλλογοι και Ομάδες Εθελοντών Αιμοδοτών καταβάλουν σημαντικές και αξιέπαινες προσπάθειες για την εξασφάλιση επάρκειας Μονάδων Αίματος στο νησί μας, σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Σαν Δήμος Λέσβου, στηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές ως κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, προς τους συντοπίτες και τους συνανθρώπους μας.

Σας ζητούμε να συμμετέχετε έμπρακτα στη προβολή των Εθελοντικών Αιμοδοσιών που διοργανώνουν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες των Εθελοντών Αιμοδοτών στην περιοχή της Δημοτικής σας Ενότητας με κάθε δυνατό μέσο όπως:

–       Ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα

–       Ειδοποιήσεις / προσκλήσεις Εθελοντών

–       Αφίσες προβολής Εθελοντικής Αιμοδοσίας

–       Γραμματειακή στήριξη κλπ

–        Η επιτροπή ενίσχυσης Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, δημοσιοποιεί κάθε μήνα τις διοργανώσεις Εθελοντικών Αιμοδοσιών, ώστε να γνωρίζετε σε ποιες Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες πρόκειται να γίνουν και να συνεργάζεστε με όσους πρωτοστατούν

Με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, ορίσθηκαν εκπρόσωποι στην Επιτροπή Ενίσχυσης Εθελοντικής Αιμοδοσίας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : ΣΙΜΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ,  ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΝΗΣ και ΣΤΡΑΤΗΣ ΔΑΓΚΛΗΣ, ώστε να συντονισθεί η συνεργασία του Δήμου με τους φορείς, που διοργανώνουν Εθελοντικές Αιμοδοσίες.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο