Ο Βασίλης Κικίλιας άκουσε τη φωνή των μεταναστών στο Κέντρο Κράτησης στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)

kikilias-moria-1

Στη Λέσβο βρίσκεται από σήμερα το πρωί, o Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας έφτασε λίγο πριν τις 10.00 στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης και αμέσως μετέβη στο Κέντρο Υποδοχής και Κράτησης Μεταναστών στη Μόρια.

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το κέντρο, όπου έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα που είδε, αλλά και από τις υπηρεσίες που λειτουργούν εκεί.

Το απόγευμα φτάνει στη Λέσβο και η Επίτροπος κυρία Cecilia Malmström, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τη Μετανάστευση, με την οποία θα επισκεφθεί και πάλι το Κέντρο στη Μόρια γύρω στις 16.00 το απόγευμα.

Η Cecilia Malmström επισκέπτεται την Ελλάδα, στις 21 και 22 Ιουλίου 2014 για να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση τα μέτρα για την υποστήριξη των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο.

Ο κ. Κικίλιας θέλει επίσης να έχει και μία γενική εικόνα για τη Λέσβο, για τα θέματα που αφορούν το Υπουργείο του και φυσικά στην ατζέντα του το πρωτεύον θέμα είναι αυτό της λαθρομετανάστευσης και της έξαρσης που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο.

kikilias-moria-2

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το Κέντρο της Μόριας, ο κ. Κικίλιας είχε μία πολύ ανθρώπινη συνομιλία με  αρκετούς μετανάστες, από τους οποίους άκουσε τα προβλήματα και τα παράπονά τους, τονίζοντάς τους ότι για το λόγο αυτό βρίσκεται ο ίδιος στη Λέσβο.

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να παρακολουθήσετε εκτός από τα πλάνα της επίσκεψης του Υπουργού στο Κέντρο Μεταναστών της Μόριας και κάποια αποσπάσματα από τις συνομιλίες, που είχε με τους μετανάστες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο