Ο Βαρβιτσιώτης κήρυξε έκπτωτη τη NEL – Τελευταίο ταξίδι στο Βόρειο Αιγαίο αύριο…

varvitsiotis-nel

Την έκπτωση των εταιρειών « Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου ( ΝΕΛ Α.Ε)» και της θυγατρικής της « ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ N . E » από συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης .

Σύμφωνα με την απόφαση, ο κ. Βαρβιτσιώτης κηρύσσει έκπτωτη την εταιρεία ΝΕΛ A . E από τη δρομολογιακή γραμμή Θεσσαλονίκη/Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Σάμος – Ικαρία, καθώς και την εταιρεία ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ Ν.Ε. από τη γραμμή Λαύριο – Ψαρά – Μεστά Χίου. Παράλληλα, στην απόφαση προβλέπεται η κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών υπέρ του Δημοσίου, ύψους 1.500.000 ευρώ για κάθε μία από τις ανωτέρω συμβάσεις, ενώ οι δύο εταιρείες αποκλείονται από τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς για ένα έτος.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες είχαν κληθεί σε απολογία το προηγούμενο χρονικό διάστημα με το αιτιολογικό της πλημμελούς εκτέλεσης των δρομολογίων για τη γραμμή Θεσσαλονίκη/Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ικαρία και την αδικαιολόγητη μη εκτέλεση των δρομολογίων για τη γραμμή Λαύριο – Ψαρά – Μεστά Χίου επί τρεις (3) σχεδόν μήνες.

Επισημαίνεται ότι καμία οφειλή του Δημοσίου δε βρίσκεται σε εκκρεμότητα προς τις δύο εταιρείες, πλην των μισθωμάτων του μήνα Αυγούστου που βρίσκονται σε διαδικασία εκταμίευσης. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας, άλλωστε, καταβάλλουν άμεσα τα μισθώματα προς τις εταιρείες, εφόσον και εκείνες από την πλευρά τους προσκομίσουν τα απαραίτητα από το νόμο δικαιολογητικά. Γι αυτό το λόγο, καμία άλλη ακτοπλοϊκή εταιρεία από όσες εξυπηρετούν δρομολογιακές γραμμές δημόσιας υπηρεσίας δεν έχει εκφράσει αντίστοιχη διαμαρτυρία.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, προχώρησε σε υπογραφή πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των εν λόγω γραμμών, δρομολογώντας έτσι την άμεση εξυπηρέτησή τους από άλλα πλοία.

Αναφορικά με την απόφαση αυτή, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης , δήλωσε: «Θεωρώ εθνικό και προσωπικό καθήκον να κάνω ό, τι είναι δυνατόν για τη βελτίωση του ακτοπλοϊκού μας δικτύου. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι η διασύνδεση μεταξύ των νησιών και η εδαφική συνοχή της χώρας αποτελεί για μένα αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα που θα διαφυλάξω με κάθε τρόπο και κάθε κόστος. Η εξυπηρέτηση και η συγκοινωνία των νησιών μας υλοποιείται με χρήματα των Ελλήνων πολιτών.

Δική μας ευθύνη είναι να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματά αυτά πιάνουν τόπο. Φ αινόμενα ασυνέπειας σε εκτέλεση δρομολογίων που τα θέτουν σε απομόνωση δε γίνονται ανεκτά. Σήμερα βάζουμε τέλος σε μια κατάσταση που ταλαιπωρούσε χρόνια τους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου και ειδικά τους κατοίκους της Λήμνου. Για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου η ενίσχυση του αναπτυξιακών δυνατοτήτων των νησιών μας και του εθνικού ρόλου που επιτελούν αποτελεί κυρίαρχο μέλημα ».

ellinikiaktoploia.net

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Ο Βαρβιτσιώτης κήρυξε έκπτωτη τη NEL – Τελευταίο ταξίδι στο Βόρειο Αιγαίο αύριο…”

  1. Αρχιμηδης αρχιδων

    Κυριε περαστικε υποργε αργα ενεργησες, για την αποφαση σου προς την αφαιρεση της αδειας της ΝΕΛ ,και εχεις το θρασος να λες οτι ολα γινονται για την προστασια του επιβατικου κοινου. Κουνια που σας κουνιαγε ρε ανικανοι πολιτικοι που το παιζετε και ιθυνοντες. Που ησουν ολο το καλοκαιρι, και γιατι δεν ενδιαφερθηκες για το επιβατικο κοινο στις αρχες του καλοκαιριου, που ταλαιπορηθηκε ολο το καλοκαιρι. Απο αυτην την κολο-εταιρια με τα σαβουροπλοια της.

Αφήστε ένα σχόλιο