Ο “Άλλος Δρόμος” λέει όχι στις αυξήσεις των τελών του νερού στο Δήμο Λέσβου

nero-deyal

Σε δελτίο τύπου που έστειλε  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Δημοτική Παράταξη “Ο Άλλος Δρόμος”, αναφέρεται στις αυξήσεις που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή στα τέλη ύδρευσης και επισημαίνει:

“Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, η δημοτική αρχή ψήφισε την αύξηση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης για όλο το Δήμο Λέσβου. Αν και η σχετική εισήγηση αναφερόταν σε εξορθολογισμό και ενοποίηση τιμών, αυτό που πραγματικά αποδέχθηκε ότι αποτελούσε τη βούληση της δημοτικής αρχής, ήταν αυξήσεις στην τιμή του νερού που σε κάποια χωριά ξεπερνούν το 100% και 150% .

Αναφέρουμε επίσης συμπληρωματικά τα εξής προβλήματα:

1. Έκδοση λογαριασμών παρελθόντων ετών, με προσαυξήσεις και χωρίς πραγματική μέτρηση
2. Μη αντιστοίχιση στην πραγματική κατανάλωση καθώς, παρά το γεγονός οτι το είχαμε ζητήσει ήδη από προηγούμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καμία μέριμνα δεν έχει γίνει για την καταγραφή των παροχών χωρίς – ή με χαλασμένους υδρομετρητές. Αποτέλεσμα ειναι τις αυξήσεις στο νερό να τις επιβαρύνονται ξανά μόνο οι συνεπείς.
3. Μη τήρηση της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ, περι σταδιακής επέκτασης της στο νησί, σύμφωνα και με πρόσφατο νόμο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από το κράτος, πόρους και προσωπικό και να την κάνουμε λειτουργική, αποφεύγοντας την εύκολη λύση των απευθείας αναθέσεων σε ιδιωτικές εταιρείες.
4. Οι περισσότεροι πρόεδροι τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων που προσήλθαν στη συνεδρίαση και ψήφισαν, το έκαναν χωρίς προηγούμενη απόφαση των τοπικών τους συμβουλίων και των κατοίκων των περιοχών και υπό το εκβιαστικό διλημμα “μόνο αν ψηφίσετε τις αυξήσεις, θα κάνουμε έργα στα χωριά σας”, όπως μας είπαν οι ίδιοι. Το έλλειμα δημοκρατίας είναι φαινόμενο που θα πρεπει να μας ανησυχήσει.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή ξεκίνησε το νέο χρόνο με ένα ακόμα χαράτσι στις τσέπες μας.
Ο Άλλος Δρόμος θα συνεχίσει να δινει τον αγώνα για την υπεράσπιση του νερού ως κοινωνικού αγαθού, το οποίο θα πρέπει να είναι ποιοτικό, φτηνό και μακριά από την ιδιωτική εκμετάλλευση.”

Δημοτική παράταξη Λέσβου “ο Άλλος Δρόμος”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο