“Ομηρικό Συμπόσιο 2021” Γαστρονομικό Φεστιβάλ στη μυρωδάτη Χίο !!! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Σύλλογος διατήρησης και προώθησης του Φυσικού και Πολιτιστικού πλούτου της Χίου “Η ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΧΙΟΣ” διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας 2021 με θέμα “ΟΜΗΡΙΚΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ” στις 3 & 4 Σεπτεμβρίου που ως στόχο έχει να αναδείξει τη Χίο ως επικρατέστερη γενέτειρα του μεγάλου επικού ποιητή Ομήρου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

3/9/2021

7.00μμ. Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Βουνακίου) Έναρξη Φεστιβάλ – Χαιρετισμοί επισήμων

7.30μμ. Θεατρικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με τους “Θεατρεργάτες” του Κοφινά.

Αναπαράσταση Αρχαιοελληνικού συμποσίου από τη θεατρική ομάδα “Παρασκήνιο 18”

8.00μμ. Ζωντανή παρουσίαση παρασκευής συνταγών Αρχαιοελληνικής κουζίνας (live cooking) από γνωστούς σεφ – γευσιγνώστες: Μάνος Βοζικάκης, Νεκταρία Κοκκινάκη, Κωστής Κωστάκης, Γιάννης Λεμονής & Βάνα Μάστορη. Μαζί τους οι Χιώτες σεφ: Γιώργος Καραγιώργης, Ειρήνη Καμπανέλα & Τάσος Ζωτίδης

Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία με συνταγές από τα πολιτιστικά σωματεία: Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων, Σύλλογος Πιτυούς “Ο Μάκελος”, Διεθνής Ένωση Αστυνομικών /ΤΔ Χίου, Σύλλογος Οιννουσών “Οινόεσσα”,,, Σύλλογος Βολισσού “Ο Όμηρος”

Συμμετέχει με αργαλειό ο Γυναικείος Σύνδεσμος” Οι φίλοι του Χιώτικου χωριού”

Τις εκδηλώσεις θα επικοινωνήσουν τα τοπικά ΜΜΕ και δημοσιογράφοι – εκπρόσωποι μέσων Γαστρονομίας και food bloggers.

Παράλληλες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

9.15μμ. Ο ρόλος του κρασιού στην εποχή του Ομήρου με την Ιστορικό – Αρχαιολόγο κα Έλενα Ράπτη, υπεύθυνη Διεθνών σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

9.30μμ. Το μουσικό σύνολο “ΛΥΡΑΥΛΟΣ” θα μας ταξιδέψει με “Αρχαία όργανα – Νέα μουσική” γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

4/9/2021

9.00πμ. Αναχώρηση από το Δημαρχείο Χίου με πούλμαν και ΙΧ για να γνωρίσουμε “Τα μονοπάτια του Ομήρου” Συμμετέχει ο Σύλλογος” Περιπατείν”

Ευχαριστούμε για τη στήριξη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Χίου, το Φορέα Τουρισμού Χίου, τους παραγωγούς, τις επιχειρήσεις και τους συλλόγους που συμμετέχουν.

Με το σύνθημα “Γευτείτε και χαρείτε” σας περιμένουμε!

Η Πρόεδρος και το ΔΣ

τηλ. επικοινωνίας: 6945791287 (Άννα Κλαδιά)

*Θα τηρηθούν οι κανόνες προστασίας για την αποφυγή διάδοσης της νόσου covid-19

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο