Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση χώρων σε δημόσια εκπαιδευτήρια του Πλωμαρίου

anakainisi-sxoleion-plomariou

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Προκόπη Γυμνάγο, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου, Νέντα Καμπάνι, τον Μηχανικό του Δήμου Λέσβου, Νίκο Περγάμαλη, τον Διευθυντή του Γυμνασίου Πλωμαρίου, Δημήτρη Τσουπίδη και τον ανάδοχο – εργολάβο, Δημήτριο Πιπίνη, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014, το εκτελεσθέν από το Δήμο Λέσβου έργο: «Προσθήκη κατ’ επέκταση ισογείου κτιρίου τουαλετών στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου».

Το σημαντικό αυτό έργο, προϋπολογισμού 146.000 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013, είχε ως αντικείμενο την κατασκευή νέων τουαλετών, στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου.

Με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, επιλύεται ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα που «κληρονόμησε» η παρούσα Δημοτική Αρχή, αφού το 2007, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.), έκρινε ακατάλληλες τις τουαλέτες του Γυμνασίου Πλωμαρίου, με αποτέλεσμα η τότε Δημοτική Αρχή να τις «σφραγίσει». Έτσι οι μαθητές και οι μαθήτριες του εν λόγω σχολείου, εξυπηρετούνταν από τις τουαλέτες του Λυκείου Πλωμαρίου, που βρίσκονται σε άλλο κτίριο. Με άλλα λόγια, κυριολεκτικά και το έργο αυτό «νεκραναστήθηκε».

toualetes-plomariou

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, ολοκλήρωσε την μελέτη κατασκευής των νέων τουαλετών του Γυμνασίου Πλωμαρίου, την υπέβαλε στη Διαχειριστική Αρχή, εξασφάλισε την ένταξη του έργοu σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και εκτέλεσε το έργο.

Ακολούθως, με τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Προκόπη Γυμνάγο, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου, Νέντα Καμπάνι, και τον Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου, Γιώργο Φωτεινό, ο Δήμαρχος επιθεώρησε τα έργα αντικατάστασης της παλιάς καμινάδας από αμίαντο με νέα τύπου «INOX» κόστους 4.000 Ευρώ και της ανακαίνισης των τουαλετών κόστους 6.500 Ευρώ, που πραγματοποιήθηκαν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου και το 2ο Νηπιαγωγείο Πλωμαρίου, με δαπάνες της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λέσβου.

«Με τις νέες τουαλέτες στο Γυμνάσιο, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και στο 2ο Νηπιαγωγείο Πλωμαρίου, καθώς και με άλλες παρεμβάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, λύθηκαν χρόνια προβλήματα των εν λόγω σχολικών συγκροτημάτων. Τώρα πια,  οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, αλλά και τα παιδιά του νηπιαγωγείου, απολαμβάνουν σύγχρονους χώρους υγιεινής και καθαριότητας, τέτοιους που να αρμόζουν στην εποχή μας και στις ανάγκες των παιδιών», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο