Οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες ενός Λέσβιου πολίτη για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές…

dimarxeio-mytilinis

Από Λέσβιο αναγνώστη του LesvosNews, που διαμένει μόνιμα στην Αθήνα, πήραμε την παρακάτω επιστολή, την οποία και σας δημοσιεύουμε:

“Αγαπητό LesvosNews,

παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και με έντονο προβληματισμό, τα τεκταινόμενα του τόπου μας, όσον αφορά την Τοπκιή Αυτοδιοίκηση και τους “άρχοντες”, οι οποίοι με αξιοζήλευτη προθυμία (!!!), έρχονται ως μεσσίες, για να σώσουν τον άμοιρο τούτο τόπο μας.

Διανύσαμε ήδη μία τετραετία, όπου χορτάσαμε να απολαμβάνουμε τον Δήμαρχο Λέσβου – τόσες φωτογραφίες δεν έχω ματαδεί από άλλο Δήμαρχο σε όλη την Ελλάδα – να περιφέρεται σε πανηγύρια και διάφορες “πολιτιστικές” εκδηλώσεις και να καμαρώνουμε ένα χορταστικό “Μάπετ σώου”, στα Δημοτικά μας συμβούλια.

Είμαι μόνιμος κάτοικος της Αθήνας – λόγω της εργασίας μου – και σκοπεύω όταν συνταξιοδοτηθώ, να έρθω πλέον στο νησί μας.

Κάθε φορά όμως που επισκέπτομαι τη Λέσβο – κι αυτό το κάνω πολύ τακτικά – με πιάνει μία απογοήτευση.

Τα προβλήματα της πατρίδας μας είναι πολλά…

Και δυστυχώς, κατά την προσωπική μου ταπεινή άποψη, οι άνθρωποι που εκλέγονται – δικαίως πάνω απ’ όλα, αφού ο λαός είναι αυτός που αποφασίζει – δεν έχουν προσφέρει μέχρι τώρα κάτι το διαφορετικό, ώστε να αλλάξει το πρόσωπο της Μυτιλήνης μας και των χωριών της.

Αισθανόμουν άσχημα όταν με ρωτούσαν, πως είναι δυνατόν να είχαμε υποψήφιο Πρύτανη Πανεπιστημίου στις Εθνικές εκλογές και να εκλέγεται ένας …αγρότης…

Τους απαντούσα βέβαια, ότι την λαϊκή εντολή, την δίνει ο λαός…

Έρχομαι τώρα στα σημερινά δεδομένα…

Βλέπω τις υποψηφιότητες και περιμένω να δω και τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν τους συνδυασμούς τους για να βγάλω πιο ασφαλή συμπεράσματα…

Όμως έχω μία αρχική εικόνα η οποία θα έλεγα ότι με απογοητεύει…

Βλέπω στο Δήμο Λέσβου έναν αξιόλογο Πανεπιστημιακό άνθρωπο, τον Στράτο Γεωργούλα, βλέπω επίσης και ένα άφθαρτο άνθρωπο τον Φωτή Ξύδα, τον οποίο η χώρα μας του είχε εμπιστευθεί τις δύο πιο σημαντικές Πρεσβείες στην Αυστραλία και στην Τουρκία και από την άλλη πλευρά ένα άνθρωπο που έχει διατελέσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά έχει την σχετική εμπειρία τον Σπύρο Γαληνό.

Οι δύο δεύτεροι, έχουν σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, τις πιο πολλές πιθανότητες, για να είναι οι νέοι Δήμαρχοι Λέσβου.

Καταλαβαίνω, ότι αν στο δεύτερο γύρο περάσουν οι κκ Γαληνός και Ξύδας, οι ψήφοι του κ. Γεωργούλα, θα πάνε φυσικά στον αντιμνημονιακό Σπύρο Γαληνό και φυσικά όχι στον Φωτή Ξύδα.

Και για να μην κατηγορηθώ ότι αδικώ τον κ. Γεωργούλα, θα συμπληρώσω ότι το ίδιο θα συμβεί, αν περάσει αυτός στον δεύτερο γύρο.

Για αυτό και στην επιστολή μου πιο πάνω, σας σημείωσα ότι θα πρέπει να δω τους υποψηφίους συμβούλους, που θα έχουν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Δεν μπορώ να δεχθώ με τίποτα ας πούμε, ότι η κ. Αναστασία Αντωνέλλη και η κ. Ταξιαρχούλα Πνακά, οι οποίες συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Γαληνού, θα μπορέσουν να συνεργαστούν με κάποιο τρόπο, για το καλό του τόπου μας…

Πως είναι δυνατόν…

Ξεχνάμε όλοι, ότι στη διάρκεια κάποιων Δημοτικών Συμβουλίων, οι κυρίες αυτές είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους, πολύ σκληρά “Γαλλικά”;

Πως είναι δυνατόν κάποιοι που δεν μπόρεσαν να συνυπάρξουν στο συνδυασμό του Δημήτρη Βουνάτσου, να συνυπάρξουν στην παράταξη του Σπύρου Γαληνού και να βοηθήσουν τον τόπο τους;

Και φυσικά δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα αυτό…

Γι αυτό και σημείωσα, ότι πρέπει να δούμε τις τελικές μορφές όλων των συνδυασμών και να αποφασίσουμε πραγματικά για το καλό του τόπου μας, χωρίς κομματικά κριτήρια και προσωπικές εμπάθειες.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις Περιφερειακές εκλογές…

Αλλά όπως καταλαβαίνετε, για μένα προέχει ο τόπος μου…

Η Λέσβος μας !!!”

Με εκτίμηση

Φ.Σ.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο