Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης αντιδρούν στην διαδικασία της «αξιολόγησης»

nosokomeio mytilinis

Με ανοικτή επιστολή που έστειλαν στον Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Βασίλη Μουζάλα και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι αντιδρούν στην διαδικασία της «αξιολόγησης» και αναφέρουν:

“Κύριε Διοικητά
έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων» καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», η Κυβέρνηση προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει από όλους εμάς, μια νέα, μόνιμη πλέον, δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση συναδέλφων. Μάλιστα δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό «σύστημα αξιολόγησης» αλλά καθορίζει εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες «αξιολόγησης» για να διασφαλίσει την επιτυχία του στόχου της.
Η αυθαιρεσία, στον καθορισμό των ποσοστών και στον τρόπο που αυτά θα κατανεμηθούν σε επίπεδο Γενικών Διευθύνσεων και Τμημάτων αποκαλύπτει ότι βασικός στόχος δεν είναι η βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης αλλά η κατάργηση Υπηρεσιών, η απόλυση συναδέλφων μας και η μισθολογική καθήλωση ή/και υποβάθμιση των μη αρεστών. Επί της ουσίας, επιχειρείται η χειραγώγησή μας από την Κυβέρνηση και η αναπαραγωγή των υφιστάμενων σχέσεων εξουσίας εντός των Δημοσίων Υπηρεσιών. Εργαλείο για τους σκοπούς αυτούς συνιστά αφενός η επιβολή υποχρεωτικής ποσόστωσης (25% άριστοι, 60% μέτριοι και 15% ανεπαρκείς) στις «αξιολογήσεις» μας και αφετέρου η χρησιμοποίηση των προϊσταμένων, για να «αξιολογήσουν» τους υφισταμένους τους.
Είναι φανερό ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να μας εξαναγκάσει μέσω της τρομοκρατίας και του φόβου της απόλυσης, να υποταχθούμε πλήρως, στους σχεδιασμούς της ασκούμενης πολιτικής. Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι το κλίμα που θα δημιουργηθεί στους χώρους εργασίας θα επηρεάσει αρνητικά την εξυπηρέτηση των πολιτών και την παροχή των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών, διευκολύνοντας την παραπέρα συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου.
Κύριε Διοικητά
 καλούμε τόσο εσάς όσο και και τις διευθύνσεις του Νοσοκομείου αξιολογητές των εργαζομένων να αναλογιστείτε το νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στις υπηρεσίες, όταν η απώλεια και του τελευταίου κινήτρου θα υπερισχύσει του παραδοσιακού φιλότιμου, χάρις στο οποίο λειτουργεί επί χρόνια το Νοσοκομείο σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.
 καλούμε τέλος, όλους, τους εμπλεκόμενους άμεσα ή έμμεσα σε αυτή την διαδικασία της προκατασκευασμένης «αξιολόγησης» να ταχθούν απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Δηλώνουμε την απόφασή του Συλλόγου μας
 να μη συνεργήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο στο να τεθούν σε ομηρία και στον προθάλαμο της απόλυσης συνάδελφοι μας.
 στην αντίθεσή μας στην προσχηματική «αξιολόγηση».
 για κατάργηση των διατάξεων του Ν. 4250/2014 που αφορούν στην «αξιολόγηση».

ΤΟ Δ.Σ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο