Οι εργαζόμενες γυναίκες στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου

silogos-proodeftikon-ginaik

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, την ΠΕΜΠΤΗ 3 Δεκέμβρη και ώρα 10.30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς

ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ

Εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, γυναίκες της πόλης μας  και της υπαίθρου, συνταξιούχοι, νέες γυναίκες – μητέρες.   Ούτε ώρα χαμένη!  Η ΕΕ, η κυβέρνηση, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν πρόκειται να σταματήσουν. Θέλουν να πάρουν πίσω ό,τι δικαίωμα, όποια κατάκτηση είχαμε αποσπάσει με αγώνες χρόνων και χρόνων. Δεν θα σταματήσουν αν δεν διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Μόνιμο στόχο έχουν:

  • Ακόμα πιο υποβαθμισμένες συντάξεις – ξεροκόμματα, αφού και μικρότερες συντάξεις παίρνουμε, λόγω μικρότερων μισθών ή λιγότερων χρόνων δουλειάς, λόγω της ανεργίας και των υποχρεώσεων που μας ανάγκαζαν να διακόπτουμε την εργασία μας για μεγάλα διαστήματα.
  • Ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας ώστε να ακριβοπληρώνουμε γιατρούς, εξετάσεις, φάρμακα και “κόψιμο” προληπτικών εξετάσεων.
  • Δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, αφού η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, εν ονόματι της “ισότητας” στα 67 χρόνια και βάλε εκεί μας οδηγεί.
  • Οι νέοι εργαζόμενοι, τα παιδιά μας να ζήσουν με πολύ χειρότερους όρους.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Εμείς έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο.  Δεν είμαστε διατεθειμένες να ματώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεργοδότες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία.

Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια καθολική και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση

Καμιά μόνη της!  Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, απαντάμε με πόλεμο!  Μέσα από τους Συλλόγους  μας , σε συμμαχία με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, με αγωνιστική δράση και λαϊκή αλληλεγγύη μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΜΑΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

15 Άποψη για τα “Οι εργαζόμενες γυναίκες στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου”

Αφήστε ένα σχόλιο