Οι Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Ομάδα του «Παγγεραγωτικού»

eklisiazouses-geras-11

Η Θεατρική Ομάδα του «Παγγεραγωτικού» Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας «ανεβάζει», στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Θεοφάνη Τάκου.

Μετά τις πέντε, καλοκαιρινές, θριαμβευτικές παραστάσεις, που καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό και απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές όσων τις παρακολούθησαν, στο ανοιχτό θεατράκι του Μουσείου – Ελαιοτριβείου Βρανά, στον Παπάδο, η πολυμήχανη Πραξαγόρα (κεντρική ηρωίδα του έργου) και οι φίλες της… έρχονται στη Μυτιλήνη…, για να συναντήσουν το ευρύτερο μυτιληναϊκό και λεσβιακό κοινό, αλλά και εκείνους που θέλουν να τις ξανα-απολαύσουν σε έναν διαφορετικό, σκηνικό και ατμοσφαιρικό χώρο!

Οι παραστάσεις θα δοθούν Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, με ώρα έναρξης στις 2ο:30 και συμβολική τιμή εισόδου 8€, και 5€ για μαθητές, φοιτητές και πολύτεκνους.

Παράλληλα, ο «Παγγεραγωτικός», πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο πολιτισμός και η θεατρική τέχνη πρέπει να αγκαλιάσουν, πρωτίστως, τα νέα παιδιά, θα επαναλάβει την παράσταση αυτή, το πρωί της Τρίτης 4 Νοεμβρίου, στις 11:30π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη, αποκλειστικά για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Β΄ Λυκείου, που διδάσκοντα τα αντίστοιχα μαθήματα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας και κωμωδίας.

Όλα τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του «Παγγεραγωτικού», όπως και στο Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, με συστηματική, ομαδική δουλειά, πολύ μεράκι, αλλά και με την εμπνευσμένη καθοδήγηση του σκηνοθέτη κ. Θεοφάνη Τάκου, αντιμετώπισαν με σεβασμό το θεατρικό κείμενο, αλλά και τους θεατές που πρόκειται να απολαύσουν και αυτή την προσπάθειά τους.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο