Οι αλλαγές των εποχών & ο γεωλογικός χρόνος – Συμμετοχή της 2ης Κοινότητας Ανιχνευτών

mouseio-anixneftes-1

Συνεχίζεται έως 30 Σεπτεμβρίου 2014 η εκπαιδευτική δραστηριότητα «Οι αλλαγές των εποχών & ο γεωλογικός χρόνος» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, η οποία υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου». Η δράση είναι ενταγμένη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα Ανιχνευτές του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης οι οποίοι συμμετείχαν σε εθελοντικές εργασίες στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και πολλών παιδιών. Οι Ανιχνευτές μέσα από την δραστηριότητα «Οι αλλαγές των εποχών & ο γεωλογικός χρόνος» αναζήτησαν τα ευρήματα που μας δίνουν πληροφορίες για τις αλλαγές των εποχών, ταξίδεψαν στο γεωλογικό χρόνο, γνώρισαν φυτά και ζώα που ζούσαν πριν εκατομμύρια χρόνια και ανακάλυψαν μοναδικές πληροφορίες για το περιβάλλον και την εξέλιξη της ζωής.

mouseio-anixneftes-2

Με επιτυχία συμμετείχαν και στο διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι που υλοποιείται στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας «Οι αλλαγές των εποχών & ο γεωλογικός χρόνος», όπου συσχέτισαν τις γεωλογικές εποχές του παρελθόντος με τα αντίστοιχα ζώα και φυτά που έζησαν κάθε περίοδο.

Σε κάθε συμμετέχοντα στην εκπαιδευτική δραστηριότητα δίνεται το ειδικό εγχειρίδιο για το γεωλογικό χρόνο, η αφίσα του γεωλογικού χρόνου καθώς και ειδικές εκπαιδευτικές καρτέλες. Η συμμετοχή στην εκπαιδευτική δραστηριότητα είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και για κράτηση θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Από αύριο 5 Σεπτεμβρίου η Λέσβος βλέπει ψηφιακή τηλεόραση – Τι πρέπει να κάνετε για να μη χάσετε τα κανάλια

digea-3

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο