ΟΑΕΔ:15.000 προσλήψεις με την Κοινωφελή Εργασία – 900 θέσεις στο Βόρειο Αιγαίο

oaed-proslipseis

Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο

Έως την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, πεντάμηνης απασχόλησης σε δήμους και Οργανισμούς του Δημοσίου.

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ , αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των δικαιούχων από 10.000 που ήταν αρχικά, σε 15.000 άτομα, σε μια προσπάθεια να καλύψει όσο γίνεται πιο αποδοτικά, τις τεράστιες ανάγκες για εύρεση εργασίας που υπάρχουν σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι σχεδόν οι μισές θέσεις θα καλυφθούν από εργαζόμενες στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Στην σχετική προκήρυξη θα υπάρχουν θέσεις απασχόλησης γενικών καθηκόντων και για εργάτες στους τομείς πυρασφάλειας και πυροπροστασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ανέργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Στόχος του ΟΑΕΔ είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα να αποτελέσει την αφετηρία, για την προκήρυξη και άλλων αντίστοιχων προγραμμάτων, σε διάφορες ειδικότητες, που θα καλύψουν τη συνολική υποχρέωση για 50.000 ωφελούμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε δήμους και άλλους δημόσιους φορείς, όπως είναι ασφαλιστικά ταμεία, εκκλησίες, ΚΕΠ, μουσεία, λιμάνια, δικαστήρια και σχολεία.

Για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχουν εγκριθεί 900 θέσεις για ισάριθμους άνεργους.

Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αφορά ανέργους ηλικίας 18 ετών και άνω, με μισθό που κυμαίνεται από 427 ευρώ ( κάτω των 25 ετών) έως 490 ευρώ το μήνα.

Η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει με σύστημα μοριοδότησης, με συγκεκριμένα κριτήρια κατάταξης που είναι τα εξής: *    Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες. *    Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες. *     Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό. *      Ηλικία. *     Αριθμός ανήλικων τέκνων.

www.dikaiologitika.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο