Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του έργου «Δρόμος Πλωμαρίου – Παπάδου

odikos-axonas-plomariou

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την κατασκευή του έργου «Δρόμος Πλωμαρίου – Παπάδου (Λαγκάδα)/ Ολοκλήρωση των εργασιών Παράκαμψης στη θέση Λαγκάδα» συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά και το πρώτο βήμα για τη βελτίωση του οδικού άξονα που οδηγεί από τον Παπάδο προς το Πλωμάρι.

Το έργο υλοποιείται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τη χρηματοδότηση τόσο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, όσο και της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Τις εργασίες που ξεκίνησαν επισκέφθηκε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κυριάκο Πετρέλλη.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή οδικού έργου συνολικού μήκους 1.400 μ. περίπου και συγκεκριμένα:

– Η ολοκλήρωση της κατασκευής του παρακαμπτήριου δρόμου μονής κατεύθυνσης, με εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών μέχρι και την ασφαλτόστρωση και σήμανση – ασφάλιση σε μήκος 680 μ. περίπου, με αρχή το πέρας του ήδη κατασκευασμένου τμήματός του και τέλος τη διασταύρωση του με την υφιστάμενη Επαρχιακή Οδό Ντίπι – Παπάδος -Πλωμάρι.

– Η βελτίωση για μήκος 700 μ. περίπου της υφιστάμενης Επαρχιακής Οδού Ντίπι – Παπάδος –Πλωμάρι, από τη διασταύρωση του παρακαμπτήριου δρόμου μέχρι την περιοχή του υφιστάμενου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, αναμένεται η υφιστάμενη οδός στην περιοχή της Λαγκάδας να λειτουργήσει ως μονόδρομος (μια λωρίδα κυκλοφορίας), με κατεύθυνση από τη Μυτιλήνη προς το Πλωμάρι και η παρακαμπτήρια οδός θα λειτουργεί επίσης με μια λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από το Πλωμάρι προς τη Μυτιλήνη.

Η συνολική προθεσμία περαίωσης είναι 500 ημερολογιακές ημέρες.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο