ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – Μέρα μεσημέρι αετονύχηδες μαζεύουν τις βάρκες των μεταναστών (ΒΙΝΤΕΟ)

ekmetalefsi-metanaston

Όταν έρχονται οι μετανάστες από τα απέναντι Τουρκικά παράλια με φουσκωτές βάρκες το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να φτάσουν στην Αστυνομία ή στο Λιμεναρχείο για να παραδοθούν και κατόπιν να πάρουν το πολυπόθητο χαρτί ελευθερίας για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς Πειραιά.
Φυσικά τη μηχανή και τη βάρκα με την οποία ήρθαν την εγκαταλείπουν σε κάποια ακτή.
Εκεί σε χρόνο ρεκόρ τα βρίσκει όλως “τυχαίως” κάποιος συμπολίτης μας και φυσικά τις καρπώνεται.
Δυστυχώς όμως κάποιοι συμπολίτες μας το “όλως τυχαίως” το έχουν κάνει επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση.
Και μάλιστα περιοδεύουν ολημερίς κατά μήκος των ακτογραμμών περιμένοντας πότε θα εμφανιστούν οι δύστυχοι αυτοί συνάνθρωποί μας για να τους πάρουν στη συνέχεια τις βάρκες τους.
Που να φανταζόμασταν όταν όταν το κράτος τους παραχωρούσε άδεια αγροτικού φορτηγού αυτοί θα τα χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά σκαφών και συναφών ειδών.
Μάθαμε από έγκυρη πηγή ότι το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης κάνει ενδελεχείς ελέγχους στα αυτοκίνητα που ταξιδεύουν προς Πειραιά ώστε να εντοπίσουν τους επιτήδειους που μαζεύουν τις θαλάσσιες μηχανές και τις μοσχοπουλούν στην Αθήνα.
Στο βίντεο που σας παραθέτουμε ένας “κυνηγός θαλάσσιων λαφύρων” μέρα μεσημέρι φορτώνει στο φορτηγάκι του τα εύρετρα που άφησαν πριν λίγα λεπτά στην παραλία της Νεάπολης κάποιοι δύστυχοι συνάνθρωποί μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – Μέρα μεσημέρι αετονύχηδες μαζεύουν τις βάρκες των μεταναστών (ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. Δημήτρης Σαξιωνης

    Αφου δεν βγενει ο δημος να τα μαζευει,ασε τους (εθελοντές)νακανουν την δουλειά του δημου.εκτος και αν θελετε παραλιες βρομικες και εσχρες.
    Που ειναι ο τουρισμος;οεο;

Αφήστε ένα σχόλιο