Νεκροί δύο Σύροι μετανάστες στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ

asthenoforo-kara-tepe

Στις 19:15 χθες το απόγευμα το κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ στη Μυτιλήνη λαμβάνει κλήση για άμεση βοήθεια σε μετανάστη στον καταυλισμό του Καρα Τεπέ.

Η αναφορά που γίνεται μιλάει για καρδιολογικό επεισόδιο.

Οι άνδρες του ΕΚΑΒ φτάνουν άμεσα εκεί και παραλαμβάνουν έναν Σύριο μετανάστη ηλικίας 45 χρονών ο οποίος μεταφέρεται χωρίς τις αισθήσεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Εκεί πιστοποιήθηκε απλά ο θάνατός του ο οποίος οφείλεται μάλλον σε καρδιολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο άτυχος μετανάστης.

Η νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει αύριο το πρωί θα δείξει τα πραγματικά αίτια του θανάτου του.

Το LesvosNews.gr σας αποκαλύπτει σήμερα ένα ακόμα περιστατικό με τον θάνατο ενός ακόμα άτυχου μετανάστη.

Πριν από λίγες ημέρες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε λιπόθυμη κατάσταση ένας Σύριος μετανάστης ο οποίος είχε παθολογικά προβλήματα και το σάκχαρό του ξεπέρασε κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια.

Νοσηλεύτηκε για λίγο στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και από εκεί λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε εσπευσμένα με C-130 σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή του.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε την ανεπαρκέστατη υποδομή που υπάρχει από πλευράς υγειονομικής φροντίδας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Μόριας όπου όλα τα ιατρικά θέματα στηρίζονται στις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντών γιατρών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “Νεκροί δύο Σύροι μετανάστες στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ”

  1. […] με την αστυνομία και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lesvosnews ο άτυχος αλλοδαπός έχασε τη ζωή του λόγω ενός […]

  2. […] με την αστυνομία και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lesvosnews ο άτυχος αλλοδαπός έχασε τη ζωή του λόγω ενός […]

Αφήστε ένα σχόλιο