ΝΔ: “Επικίνδυνες οι ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης”

athanasiou-dikastirio

Με αφορμή τη στυγερή δολοφονία της Ύδρας, από τους τομείς Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξης της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που, μετά την ψήφισή του, αποτελεί πλέον το νόμο 4322/2015 είχαμε, προειδοποιήσει σε όλους τους δυνατούς τόνους, ότι οι ρυθμίσεις του Νόμου αυτού είναι πρόχειρες και επικίνδυνες.

Με βάση μια εξ’ αυτών, θυμίζουμε, κρίθηκε αποφυλακιστέος ο Σάββας Ξηρός. Άλλες ρυθμίσεις οδήγησαν στην απόλυση επικίνδυνων εγκληματιών που εξέτιαν ποινές ακόμα και άνω των 10 ετών χωρίς καμία εξαίρεση , ούτε καν για τους καταδικασθέντες για τα πιο επικίνδυνα αδικήματα και χωρίς άλλη καμία προϋπόθεση.

Με άλλες διατάξεις ανεστάλη η απέλαση επικίνδυνων αλλοδαπών εγκληματιών, που ήταν ήδη δρομολογημένη και αυτοί παρέμειναν στην Ελληνική επικράτεια.

Για όλα αυτά και για τις συνέπειες τους  η ΝΔ προειδοποίησε την κυβέρνηση εγκαίρως.

Δυστυχώς, η ιδεοληψία επικράτησε της λογικής και της σύνεσης. Υπό το πρόσχημα του ψευδεπίγραφου ανθρωπισμού αποφυλακίστηκαν πρόωρα καταδικασθέντες για ειδεχθή κακουργήματα χωρίς έστω την παραμικρή απόδειξη σωφρονισμού.

Σήμερα υπάρχει σύνδεση ευεργετηθέντων από τις διατάξεις του Νόμου αυτού με φρικιαστικά εγκλήματα, όπως η δολοφονία του 67χρονου στην Ύδρα.

Εύλογα, δημιουργούνται ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα και τα αποτελέσματα των ρυθμίσεων αυτών στο νομικό κόσμο και τους απλούς πολίτες.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ οφείλουν απαντήσεις:

Είναι πράγματι κάποιος από τους εικαζομένους δράστες της δολοφονίας ανάμεσα στους ευεργετηθέντες από τις διατάξεις του Νόμου 4322/2015;

Aν η απάντηση είναι θετική  η πολιτική ευθύνη βαρύνει προσωπικά τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που παρείχε κάλυψη στις πολιτικές αυτές.

Η κοινωνία δικαίως αναρωτιέται αν έτσι οραματίζονται  στην κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ την ορθή αντεγκληματική Πολιτική αλλά και τη σωφρονιστική λειτουργία των ποινών.

Η ΝΔ έχει δώσει εξετάσεις στον τομείς αυτούς με επιτυχία. Την αντιστροφή των επικίνδυνων αποτελεσμάτων της πολιτικής της Κυβέρνησης στον τομέα της ασφαλείας των πολιτών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο