Νίκος Σηφουνάκης… Και με το ΠΑΣΟΚ… Και με το Γιωργάκη… Απέχει από τις εκλογές…

sifounakis 31

Με γραπτή δήλωσή του που έστειλε στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο Νίκος Σηφουνάκης γνωστοποιεί τις θέσεις του εν όψει των Εθνικών εκλογών κρατώντας ουσιαστικά ίσες αποστάσεις από ΠΑΣΟΚ και το «Κίνημα – Δημοκρατών Σοσιαλιστών» αφού μένει εκτός της εκλογικής διαδικασίας.

Ο κ. Σηφουνάκης αναφέρει!

«Μετά τη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, η χώρα μας εισέρχεται σε μία ξεχωριστή ιστορική φάση. Ήδη από το 2009 γυρίσαμε σελίδα, με το νέο πολιτικό χάρτη που δημιουργήθηκε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που οδήγησε στην υπογραφή των Μνημονίων και την αναγκαστική λιτότητα που έπληξε κυρίως τους πλέον αδύναμους συμπολίτες μας.

Είναι αυτονόητο ότι με τις επερχόμενες εκλογές δια μαγείας δεν πρόκειται να λυθούν τα βαθειά πολιτικά, διαρθρωτικά και κυρίως τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Εργάστηκα με παρρησία προκειμένου να υπάρξει συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προτείνοντας πρόσωπο προερχόμενο από την αντιπολίτευση και που δυστυχώς δεν επετεύχθη. Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, υπήρξε στρατηγική επιλογή της αντιπολίτευσης  στην οποία  η συμπολίτευση – εκουσίως ή ακουσίως – δεν έκανε και μεγάλη προσπάθεια για να την αποτρέψει, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ. 

Σε αυτή τη συγκυρία της σύγχυσης, της αβεβαιότητας, αλλά και του εκτροχιασμού του πολιτικού λόγου, συμπεριφορών που φθάνουν στα όρια του πολιτικού κανιβαλισμού, παρά τη θέληση και την αφοσίωσή μου στην πολιτική δημιουργία για πολλά χρόνια, αποφάσισα να μη συμμετέχω σε αυτές τις Εκλογές.

Στα τελευταία 2½χρόνια, μέσα στο ΠΑΣΟΚ, με πολλούς συναδέλφους καταβάλαμε προσπάθειες για την ανάδειξη της ξεκάθαρης θέσης που πρέπει να έχουμε ως συγκυβερνών κόμμα, δυστυχώς κατορθώθηκε απλώς  να μεγιστοποιηθεί  η ασάφεια ως προς το τι σημαίνει ο σταθεροποιητικός μας  ρόλος.

Το αποτέλεσμα των Ευροεκλογών διέψευσε τις προσδοκίες μας ότι με την ανάκαμψη της χώρας θα ανακάμψει και η παράταξή μας, παρότι για πρώτη φορά εγκαταλείψαμε όνομα και σύμβολα, καλυπτόμενοι πίσω από την ΕΛΙΑ.

Σαράντα χρόνια μετά την μεταπολίτευση, ο κατακερματισμός   κυριαρχεί στον πολιτικό χάρτη  της χώρας με επίκεντρο τον μεγάλο προοδευτικό χώρο του Κέντρου.

Ίσως αυτές οι εκλογές να είναι η απαρχή της ανασύστασης του Κεντρώου χώρου, και τα δεκάδες αδρανοποιημένα ηγετικά και ικανά στελέχη του να επανασυσπειρωθούν, και να μπορέσει να ξαναεμπνεύσει το λαό.

 Σ΄ αυτό το  πλαίσιο κινείται και η πρωτοβουλία του Κινήματος του Γ. Παπανδρέου. 

Εκφράζοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη μου προς τους πολίτες του ακριτικού Νομού μας, που σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους, θα παραμένω μάχιμος και ενεργός πολίτης και εφ’ όσον κριθεί χρήσιμο να προσφέρω ξανά με τις όποιες δυνάμεις και γνώσεις μου, πρόθυμα θα ανταποκριθώ».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο