Νέα τραγωδία στη Λέσβο… 2 παιδάκια και 1 γυναίκα νεκροί… 10 αγνοούμενοι (ΒΙΝΤΕΟ)

metanastes-sinanis-vavagio

Η ασύλληπτη τραγωδία που συνεχίζεται στα κύματα του Αιγαίου με τους μετανάστες δεν έχει τελειωμό.

Ακόμα δύο μικρά παιδάκια – ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι – και μία γυναίκα έχασαν τη ζωή τους στα μανιασμένα από τα 8 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου κύματα.

Ήταν 05.30 τα χαράματα όταν το φουσκωτό σκάφος πάνω στο οποίο βρίσκονταν 63 μετανάστες (!!!) έφτασε λίγα μόνο μέτρα από την ακτή της Λέσβου στην παραλία πίσω από τον Καταυλισμό των Μεταναστών στον Καρά Τεπέ.

metanastes-navagio-kara-tep

Δυστυχώς όμως γι αυτούς 15 μέτρα από την ακτή υπήρχαν βράχια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας πάνω στα οποία έπεσε το φουσκωτό σκάφος που τους μετέφερε και όλοι τους βρέθηκαν στη θάλασσα.

Πανικός με 63 ανθρώπους να προσπαθούν να μείνουν μέσα στο σκοτάδι στην επιφάνεια της θάλασσας.

Γυναίκες, παιδιά, υπερήλικες, έδιναν άνιση μάχη με τα κύματα για να σωθούν.

45 από αυτούς τα κατάφεραν και με τη συνδρομή των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και δύναμης της FRONTEX κατάφεραν τα τους σώσουν.

Δυστυχώς όμως  δύο μικρά παιδάκια και μία γυναίκα δεν τα κατάφεραν και οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και από εκεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης για το τελευταίο ταξίδι τους.

Σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση 10 περίπου αγνοουμένων που σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων βρίσκονταν μαζί τους επάνω στο φουσκωτό σκάφος.

Για μία ακόμα φορά οι αδίστακτοι Τούρκοι δουλέμποροι δεν δίστασαν να στείλουν σε ένα ταξίδι θανάτου με το πλωτό φέρετρο 63 αθώους ανθρώπους.

width=

navagio kara tepe 13

Σχετικές δημοσιεύσεις

24 Άποψη για τα “Νέα τραγωδία στη Λέσβο… 2 παιδάκια και 1 γυναίκα νεκροί… 10 αγνοούμενοι (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο