Νάσος Γιακαλής: “Όλα τα νησιά ενωμένα κόντρα στην αύξηση του ΦΠΑ…”

fpa

Την παρακάτω δήλωση έκανε ο επικεφαλής της παράταξης Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο Νάσος Γιακαλής, στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο:

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.σε τηλεοπτική του συνέντευξη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε δύο νησιά που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς του Αιγαίου, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη…

Συγκεκριμένα είπε.. «Έχει γίνει μια συζήτηση για δύο νησιά που είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, θα δούμε πως θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις».

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση, περιορίζει πλέον την αύξηση του ΦΠΑ σε δυο νησιά του Νοτίου Αιγαίου δεν είναι κάτι που πρέπει ούτε να μας ικανοποιεί και βέβαια δεν πρέπει να μας εφησυχάζει.

Το Περιφερειακό συμβούλιο των νησιών του Βορείου Αιγαίου οφείλει να φροντίσει να μη διαρραγεί το μέτωπο που έχουμε δημιουργήσει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια που γίνετε η συζήτηση για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου δώσαμε μαζί τον αγώνα για να εμποδίσουμε αυτή την εξέλιξη.

Τώρα που στοχοποιήθηκαν δυο νησιά του Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πρέπει να συνεχίσει να είναι αλληλέγγυα και να δώσουμε μαζί και αυτόν τον αγώνα…

Αυτό πρέπει να συμβεί και για ένα επιπλέον λόγο, διότι αν επιτρέψουμε να γίνει η αρχή τότε θα έρθει και η σειρά μας. Νησιά με μεγάλο αριθμό τουριστών έχει και η περιφέρεια μας. Ποιος μας λέει ότι τελικά δεν θα συμπεριληφθούν και αυτά ;

Επίσης θυμίζουμε την δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών της Νάντιας Βαλαβάνη που είπε ότι «βασικό ζητούμενο είναι να προστατευθούν τα νησιά της άγονης γραμμής». Όπως γνωρίζετε τα μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας μας αλλά και μικρότερα δεν θεωρούνται νησιά της άγονης γραμμής επομένως δεν ξέρουμε τι ακολουθεί.

Πιστεύουμε ότι το ζήτημα της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας είναι θέμα αδιαπραγμάτευτης προτεραιότητας, δεν πρέπει τα νησιά να διχαστούν και να δώσουμε όλοι μαζί ένα δίκαιο και έντιμο αγώνα.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο