“Μυτιληνιό τραπέζι” στους δημοσιογράφους – Μεγάλη προβολή του νησιού μας (ΒΙΝΤΕΟ)

mt-2

Ήταν μία πολύ όμορφη βραδιά !!!

Την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 8 το βράδυ, το LesvosNews.gr  διοργάνωσε για δεύτερη φορά, το «Μυτιληνιό τραπέζι” με τη συμμετοχή Λέσβιων δημοσιογράφων που κατοικούν και εργάζονται στην Αθήνα και όχι μόνο.

Στην εκδήλωση έδωσαν το δικό τους παρόν και αρκετοί ακόμα δημοσιογράφοι που να μεν δεν είναι από τη Λέσβο όμως έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον τόπο  μας και πολλοί από αυτούς θεωρούν το νησί μας σαν δεύτερη πατρίδα τους.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν, μέσα από αυτή τη συνεύρεση να συστρατευθούν όλοι οι δημοσιογράφοι που διαμένουν στην Αθήνα, ώστε εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού, ο καθένας να συνδράμει από το μετερίζι του, για την προβολή του τόπου μας.

Φυσικά, ήταν και μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, να βρεθούν όλοι από κοντά και μεταξύ ενός ποτηριού Μυτιληνιού ούζου και των παραδοσιακών Λεσβιακών μεζέδων, να το ρίξουν λίγο έξω και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της αγχωτικής εργασίας που κάνουν.

Ο Περικλής Κακαρώνης που έχει το φιλόξενο ουζερί «ΛΕΣΒΙΟΝ» στο Γαλάτσι,  εντυπωσίασε τους επώνυμους και μη καλεσμένους μας, με τους ξεχωριστούς Λεσβιακούς μεζέδες και τα ουζάκια.

Λεσβιακό μουσικό χρώμα και μάλιστα παραδοσιακό,  μας πρόσφερε ο μοναδικός Μεσοτοπίτης τραγουδοποιός – βιολιστής Βαγγέλης Σαραντίδης ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες, έδωσε ένα ξεχωριστό τόνο στη βραδιά, από τους ήχους του βιολιού του και των σαντουριών τους, αλλά και τους παραδοσιακούς μας χορούς.

Όλη αυτή την προσπάθειά μας, τη στήριξαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο τρόπο ο καθένας και τους ευχαριστούμε θερμά,  το Επιμελητήριο Λέσβου, η Aegean Airlines, η Ναυτική Εταιρεία «ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ», η εταιρεία ταξί «TAXIPLON». τα αρτοποιϊα «Ο ΚΙΜΩΝΑΣ» και άλλοι φορείς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο σκοπός της εκδήλωσης έπιασε αμέσως τόπο, αφού την Τρίτη 31 Μαρτίου κιόλας,  η εκπομπή «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» της ΝΕΡΙΤ, είχε Λεσβιακό χρώμα, ρεπορτάζ από το “Μυτιληνιό Τραπέζι”και φυσικά μίας πρώτης τάξεως προβολή του νησιού μας μέσα από την πετυχημένη εκπομπή του Πέτρου Κουμπλή και της Ρένιας Τσιτσιμπίκου.

mt1

mt-5

Στην εκπομπή ήταν καλεσμένοι ο Γιάννης Συνάνης, ο Βαγγέλης Σαραντίδης με το συγκρότημά του και ο βραβευμένος αρτοποιός Γιώργος Σαξιώνης.

Ο Γιάννης Συνάνης μίλησε για τις ομορφιές της Λέσβου αλλά και για τα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί μας.

Ο Βαγγέλης Σαραντίδης ξεσήκωσε με το βιολί τους καιτους μαγικούς του ήχους όλους τους παρευρισκομένους, ενώ ο Γιώργος Σαξιώνης μετέφερε όλη τη Λεσβιακή κουζίνα στο στούντιο της εκπομπής.

Το  τι έγινε δεν περιγράφεται…

Μέχρι και μάθημα για το πως σκίζουν τη σαρδέλα έκανε ο Γιάννης Συνάνης στη διάρκεια της εκπομπής.

Αξίζει τον κόπο να δείτε όλη την εκπομπή κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση.

mt-11

mt-7

mt-8

mt-9

mt-10

mt-12

mt-14

mt-15

mt-16

mt-3

mt-4

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο