Με 91 υποψηφίους στην εκλογική αναμέτρηση ο συνδυασμός της «Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λέσβου»

kourtzis-energoi-polites

Από το Γραφείου Τύπου της «Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λέσβου» δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω δελτίο τύπου:

“Στις 27 Απριλίου 2014 καταθέσαμε επίσημα το πλήρες ψηφοδέλτιό μας, το οποίο κοσμούν 91 συμπολίτες μας.  Δώσαμε έμφαση στην ποιότητα των ανθρώπων. Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να συμπεριλάβουμε νέους και άφθαρτους πολίτες που παράλληλα, διαθέτουν γνώση και εξειδικευμένη εμπειρία σε συγκεκριμένους τομείς. Δεν συμπεριλάβαμε επαγγελματίες της πολιτικής, ούτε ανθρώπους που ανήκουν στο κομματικό κατεστημένο της Λέσβου. Απορρίψαμε προτάσεις συνεργασίας ατόμων που δεν συμφωνούσαν με τις αρχές μας. Προσπαθήσαμε μόνοι μας, καθότι δεν διαθέτουμε κομματικούς μηχανισμούς «μαζικής παραγωγής υποψηφίων συμβούλων». Μπορούμε να λέμε ότι το ψηφοδέλτιο που σήμερα εκθέτουμε στους πολίτες της Λέσβου, είναι ένα καθαρό ψηφοδέλτιο, με ισχυρό συμβολισμό. Ένα ψηφοδέλτιο ελπίδας, σε μια δύσκολη εποχή.

 Είναι προφανές ότι η επιλογή των ίδιων προσώπων, που έχουν ασκήσει εξουσία στο παρελθόν δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την εξέλιξη του τόπου. Με παλιά και φθαρμένα υλικά δεν μπορείς να οικοδομήσεις κάτι καινούργιο. Επιλέξαμε προσεκτικά, δεν συλλέξαμε άκριτα. Απευθυνθήκαμε σε ανθρώπους που δεν έχουν ασκήσει εξουσία, σε ανθρώπους καθημερινούς, με φρέσκιες ιδέες και ελεύθερη, πρακτική σκέψη. Βασική μας επιδίωξη είναι να τιμήσουμε τις αξίες που υπερασπιζόμαστε, να σταθούμε αξιοπρεπώς και να προτείνουμε κάτι πραγματικά καινούργιο και εφαρμόσιμο.

Συγκροτήσαμε μια δύναμη δημιουργίας με προοπτική που δεν συμβιβάζεται με παλιές τακτικές και πρακτικές. Την πρώτη μαγιά για μια νέα αρχή… Δυστυχώς, στην πορεία είδαμε ότι μια μεγάλη μερίδα των πολιτών έχουν απαξιώσει τα «κοινά», δεν ενδιαφέρονται για την τοπική αυτοδιοίκηση και δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Εμείς δεν θα κουραστούμε να υποστηρίζουμε και να προσπαθούμε για το αντίθετο.

Τα κόμματα και οι γνωστοί και έμπειροι εξουσιομανείς αυτοδιοικητικοί που ανακυκλώνονται τα τελευταία χρόνια ξέρουν καλά τη δουλειά τους… και επιβιώνουν. Ως πότε;

Επαναλαμβάνουμε: με παλιά και φθαρμένα υλικά δεν μπορείς να οικοδομήσεις κάτι καινούργιο.

Σήμερα, οι πολίτες ΕΧΟΥΝ επιλογή…”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο